Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre alumnes barcelonins i el seu treball de fi de grau arriben al festival de Sant Sebastià

Un treball de final de grau de quatre joves de Barcelona s’ha fet un lloc aquest dilluns entre el glamur del Festival de Sant Sebastià. Seleccionada a la secció Glocal In Progress i creada i escrita a vuit mans, aquesta road movie se centra en la història d’uns amics de vint anys que han d’afrontar la mort d’un d’ells. Gerard Vidal (direcció i banda sonora), Pau Cruanyes (direcció), Ignasi Àvila (direcció de fotografia) i Eudald Valdi (producció) asseguren a l’ACN que la cinta és el resultat d’una reflexió sobre la pèrdua i el dol que han viscut, cadascú “a la seva manera”. No és la primera vegada que els directors trepitgen una catifa vermella, ja que el 2017 van rebre el premi SGAE Nova Autoria a la millor direcció al Festival de Sitges pel seu curtmetratge Celebració.

Per a portar a la pantalla els aprenentatges professionals i emocionals, els quatre joves creadors han comptat amb el suport dels tutors de la UPF i professionals del gènere com Jonás Trueba, Carla Simón i Javier Rebollo.

El Pol, l’Eric, el Marcel i l’Ona son amics d’infància. Als vint anys, el Pol mor. Les dues nits d’ahir narra la fugida dels tres personatges principals en cotxe cap enlloc. Amb les cendres del seu amic en un carmanyola dins d’una motxilla.

La història gira entorn a la buidor dels tres joves, que busquen fórmules per dominar una situació i unes emocions que els ofeguen. Segons explica Cruanyes en una entrevista amb l’ACN, la pel·lícula és el resultat d’una reflexió sobre la pèrdua i el dol partint d’una experiència personal, però fruit de molts dols dels creadors. Amb tot, els directors asseguren que la cinta busca endinsar-se en altres aspectes més enllà de la mort, com l’amistat o la joventut.

“Els personatges són una muntanya russa amb emocions que exploten a llarg de la pel·lícula”, reflexiona Vidal. De fet, els tres protagonistes fan el mateix viatge però, a la pràctica, cadascú el viu a la seva manera, revivint la relació que tenien amb l’amic mort.

Els creadors reconeixen que després de dos anys de feina, ja tenen ganes de “tancar el cercle” i deixar enllestida Les dues nits d’ahir, que encara no està del tot acabada. Ara, tornaran a temptar la sort aquest dimecres, quan opten a rebre el premi de la secció dedicat a donar més visibilitat a les produccions europees en llengües no hegemòniques. La distinció consisteix en la post-producció de la cinta original a format digital DCP per poder ser estrenada a les sales de cinemes subtitulada en castellà i anglès.

Més notícies

Una estudiant de Nou Barris rescata cançons i anècdotes dels catalans als camps nazis

Notícia: Una estudiant de Nou Barris rescata cançons i anècdotes dels catalans als camps nazis
Comparteix
Un treball de batxillerat recupera com apareixia la música, tant per part del nazisme com per part dels deportats, en els espais de reclusió
Notícia: Una estudiant de Nou Barris rescata cançons i anècdotes dels catalans als camps nazis - Mobile

Unes obres inacabades deixen alumnes d’un institut sense classe en l’inici del curs

Notícia: Unes obres inacabades deixen alumnes d’un institut sense classe en l’inici del curs
Comparteix
Els operaris no han acabat la seva feina, que havia d'estar enllestida a principis de mes
Notícia: Unes obres inacabades deixen alumnes d’un institut sense classe en l’inici del curs - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa