Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Primavera Sound, fet d’especial interès pel ministeri de Cultura
  • CA

El 20è aniversari del Primavera Sound ha estat reconegut com un fet d’especial interès pel ministeri de Cultura del govern espanyol. D’aquesta forma, és “un dels esdeveniments culturals més importants d’Espanya, així com un dels millors festivals de música” en l’àmbit internacional, explica el ministeri.

L’edició de l’any vinent serà la “més important de tota la seva història”, asseguren els organitzadors. Després de dos anys de silenci, a causa de la pandèmia del coronavirus, el 2022 el festival serà més llarg, amb 11 dies “ininterromputs” de música, del 2 al 12 de juliol. Hi participaran més de 400 artistes d’arreu del món. Un dels artistes estrella de la pròxima edició és el grup Antònia Font, que tornarà als escenaris actuant precisament al Primavera Sound, després que l’any 2013 es dissolguessin.

Gabi Ruiz, codirector de Primavera Sound, ha assegurat que és “un orgull i un reconeixement a la passió i a l’esforç dedicats des de l’organització per crear un dels esdeveniments musicals més importants del país”, després de rebre la distinció del govern espanyol.”Estem molt agraïts i continuarem treballant perquè aquest festival estigui a l’alçada de la seva pròpia història i identitat com la gran cita de la música en directe del sud d’Europa”, ha afegit, a través d’un comunicat, recollit per l’ACN.

Aquest fet diferencial suposarà “un impuls” pel certamen, segons els organitzadors. L’edició de l’any 2019 va suposar uns ingressos de 120 milions d’euros per Catalunya. L’edició següent s’espera que creixin un 150%, fins als 300 milions, gràcies al format de dos caps de setmana. L’última xifra d’assistència que es va registrar, l’any 2019, va ser de 220.000 assistents, mentre que la pròxima s’espera que en siguin 500.000.

Partidaris i detractors

El festival té partidaris, com l’Ajuntament de Barcelona, i detractors, com el veïnat de la zona. “Està fora de qualsevol discussió que el festival es queda a Barcelona”, va assegurar fa dues setmanes l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Ens sentim enganyats i utilitzats”, diuen els veïns de la zona del Fòrum, on es fa el festival de música.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a desembre 28, 2021 | 17:29
    ton c. desembre 28, 2021 | 17:29
    ui, ui, ui, quan et fan aquets elogis, els espanyols, no es gens bo, per experiència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa