El Port de Barcelona sorteja viatges amb Golondrina per celebrar el seu 150 aniversari

Cada mes es faran dues visites marítimes gratuïtes per les instal·lacions del port a bord dels emblemàtics vaixells

El Port de Barcelona celebra aquest 2019 els seus 150 anys d’història i ho fa amb un programa d’activitats pensat per compartir-lo amb els barcelonins. I quina millor manera de fer-ho que a bord de Las Golondrinas, que des del 1888 han passejat a veïns i turistes per veure les transformacions del port i de la ciutat des d’un punt de vista diferent. Per això, el port sortejarà durant tot l’any viatges amb els emblemàtics vaixells, pensats especialment per a un públic familiar.

La primera visita marítima per les instal·lacions portuàries serà el pròxim dissabte 27 d’abril, entre les 11.00 i les 12.00 del matí, i partir del maig se’n faran dues mensuals fins al desembre. Les invitacions per al viatge inaugural ja es poden aconseguir a la pàgina web del port, que sortejarà 150 entrades per cada visita –amb un màxim de quatre per sol·licitud–. Els guanyadors es coneixeran el divendres.

Recorregut que fan Les Golondrines per l'interior del port / Las Golondrinas

Recorregut que fan Les Golondrines per l’interior del port / Las Golondrinas

Itinerari pels principals emblemes culturals

El viatge amb golondrina, que dura uns 40 minuts, permet fer un itinerari pels principals emblemes del port, com el pont llevadís Porta d’Europa, la Torre del Rellotge –l’antic far utilitzat durant el regnat de Carles III i que avui dia és el punt d’atracada dels vaixells de pesca–, l’escullera i l’hotel W, entre d’altres.

El recorregut, que també inclou una visita dels molls comercials i dels creuers, estarà amenitzat per un guia que explicarà els elements i dades més significatius d’aquests 150 anys del port. La història de la infraestructura es remunta als segles V i IV abans de Crist, tot i que no va ser fins al 5 de febrer de 1869 que es va constituir la Junta d’Obres del Port de Barcelona, la primera entitat dedicada a gestionar la instal·lació i que va promoure les obres del port modern.

El Port de Barcelona compleix 150 anys d'història / Port de Barcelona

El Port de Barcelona compleix 150 anys d’història / Port de Barcelona

Programa d’activitats

“Els darrers 150 anys constitueixen la part més fascinant i intensa de la llarga història del port. La Junta d’Obres del port va assentar les bases del port modern i ens ha permès arribar on som avui. És una oportunitat per recordar l’enorme transformació que el port ha experimentat en aquest temps i volem celebrar-ho amb tots els ciutadans i amb la Comunitat Portuària”, explica la presidenta del port, Mercè Conesa.

Per completar el programa d’activitats, el Port Vell acollirà un concert ciutadà ofert per l’Orquestra Simfònica del Vallès, que tindrà lloc el pròxim mes de juliol. “Si avui som el primer hub logístic de la Mediterrània, és, en bona part, gràcies a la visió, planificació i esforç d’aquells que ens van precedir”, afegeix Conesa. Per reconèixer aquesta feina, també s’organitzarà una exposició al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), on s’exposaran els fets més rellevants de l’últim segle i mig d’història del port, que també és la història de Barcelona.

Més informació

Nou comentari