Al carrer Verdi, a la Vila de Gràcia (Gràcia), al voltant de les vuit del vespre, regna la conya marinera. Els crits i les bromes van de balcó a balcó després dels aplaudiments als sanitaris. Avui, però, s’ha afegit una nova disciplina a la conversa grupal. En honor al dia del llibre, s’han llegit poemes des de les balconades.

El tret de sortida l’ha donat una veu a qui les veus del carrer anomenen “el professor” i ho ha fet en honor a Enric Casasses. “No haver-te conegut seria terrible” s’ha sentit des del carrer. Quan ha acabat el poema s’ha fet un petit silenci, hi ha hagut una ronda d’aplaudiments i el ritual ha seguit de balcó a balcó. S’ha llegit Pere IV i Joan Margarit, però també s’han reivindicat lletres de cançons com Venezuela, escrita per José Luis Rodríguez. 

Minuts abans de començar a recitar, els mateixos veïns havien celebrat l’ocasió amb una altra icona de la diada de Sant Jordi com és la cançó Amagada Primavera de Txarango. L’han ballat des del seus balcons decorats per a l’ocasió.

Més notícies

La Barcelona buida durant la diada de Sant Jordi, vista des de l’aire

Notícia: La Barcelona buida durant la diada de Sant Jordi, vista des de l’aire
Comparteix
Un dron dels Mossos d'Esquadra grava les Rambles i plaça Catalunya, epicentres de la celebració de cada any
Notícia: La Barcelona buida durant la diada de Sant Jordi, vista des de l’aire - Mobile

El ‘pa de Sant Jordi’, un invent barceloní

Notícia: El ‘pa de Sant Jordi’, un invent barceloní
Comparteix
El forner Eduard Crespo, de la fleca Balmes, va idear-lo el 1988 | Recrea els colors de la senyera amb formatge i sobrassada
Notícia: El ‘pa de Sant Jordi’, un invent barceloní - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa