Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de setmana ideal a Barcelona: 25 i 26 de juny
  • CA

El pont de Sant Joan no és només una gran operació sortida i tornada de cotxes a Barcelona. La capital ofereix molts plans per als qui es queden a passar-hi el divendres festiu i el cap de setmana. Alguns allarguen la revetlla, que ha estat massiva a les platges, i d’altres prefereixen sortir a celebrar el canvi d’estació amb un o dos dies de retard però sense aglomeracions. Coincideix, a més, amb el final de curs escolar i la cerca de moltes famílies d’activitats per distreure la canalla.

El TOT Barcelona recomana 6 propostes culturals i lúdiques per a un dissabte i diumenge de pont ben complets, des del matí fins a la nit.

Dissabte 25 de juny al matí

El Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona divulga tot el que la Humanitat hem après a través del dibuix, en l’exposició El Viatge Il·lustrat. Quaderns de camp: del llapis i el pinzell al món digital. I és que ni tan sols la irrupció de la fotografia i el vídeo no ha pogut amb el poder del dibuix com a eina científica i de coneixement! Una bona ocasió per aprendre-ho i a més per veure dibuixos originals del naturalista català Pi i Sabater.

Dissabte 25 de juny a la tarda

Hi ha qui s’emporta llibres a la platja i altres que, més originals, fan una immersió en la literatura mentre passegen. A Barcelona hi ha una dotzena de rutes literàries que permeten recórrer els espais on van viure destacats escriptors, com Salvador Espriu, Rubén Darío o Gabriel García Márquez. També hi ha itineraris pels escenaris de novel·les com El Quixot o relacionats amb poetes barcelonins. Totes les visites són autoguiades a través de documents PDF descarregables al mòbil o bé amb el mapa imprès que regalen les biblioteques de la ciutat.

Dissabte 25 de juny a la nit

La nit de dissabte fa teatre i als barris també hi ha una oferta atractiva. El Casinet d’Hostafrancs programa El Musical Celta – Viatge a Irlanda!, protagonitzat per un grapat d’irlandesos al port de Dublín el 1916, que canten, ballen i recorden aventures abans d’embarcar-se cap a Amèrica. L’entrada costa 14 euros i es pot reservar al telèfon 609937150.

Diumenge 26 de juny al matí

La Fundació Joan Miró estrena un cicle de vermuts innovador, que proposa redescobrir aquest museu de Montjuïc al migdia. El jardí acull les gandules on gaudir unes vistes espectaculars de la ciutat i d’aquesta beguda nostrada. Diumenge hi ha una sessió a les 12h, que costa 15 euros amb entrada o 5 euros per al vermut sol. Per assabentar-se de noves dates i comprar entrades cal inscriure’s a una llista de correu especial.

Diumenge 26 de juny a la tarda 

La Nau Bostik de la Sagrera acull la 3a fira B-Murals d’art independent, que exposa una àmplia varietat d’arts plàstiques. Té lloc dissabte i diumenge i compta amb muralistes, grafiters, il·lustradors, pintors i dissenyadors, a part d’estudis de serigrafia i edició de llibres artístics. Els assistents poden gaudir de les obres dels convidats i també de xerrades, tallers i música en directe. L’entrada és gratuïta sense consumició, amb beguda costa 3 euros.

Diumenge 26 de juny a la nit

Ja tornen a ser aquí els Sopars amb estrelles, el popular programa de sopars a la fresca de l’Observatori Fabra. Els comensals poden degustar algun dels menús oferts mentre admiren les vistes de la ciutat des d’una terrassa a 400 metres d’alçada. En acabar, una conferència participativa els acosta els secrets de l’astronomia i poden visitar l’impressionant telescopi de la cúpula. A partir de 75 euros per cap.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa