Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de setmana ideal a Barcelona: 23 i 24 de juliol
  • CA

El tercer cap de setmana de juliol arriba marcat per una efemèride: 30 anys dels Jocs Olímpics. A falta de cap gran celebració municipal, diversos equipaments públics i privats programen exposicions i activitats sobre Barcelona’92. Qui no combregui amb l’entusiasme olímpic no cal que pateixi: l’agenda cultural de la ciutat ofereix moltes altres opcions.

Les següents 6 propostes conformen un planning complet per al dissabte i diumenge a la capital catalana.

Dissabte 23 de juliol al matí

La Casa Seat proposa un revival dels Jocs Olímpics amb l’exposició Barcelona 92: l’impuls d’una ciutat, amb especial atenció a l’esperit d’unió ciutadà i la col·laboració públic-privada. Repartida per vàries plantes, mostra la història de la candidatura, la creativitat durant l’esdeveniment i la transformació de la ciutat. L’ha comissariada Claudia Crego, compta amb instal·lacions artístiques de Ramón los Heros i exhibeix peces procedents de les col·leccions del Museu Olímpic i de l’Esport, la Associació Voluntaris 2000 i SEAT Coches Históricos. L’accés és gratis i obre de 9 a 21h.

Dissabte 23 de juliol a la tarda

Els gegants i les gegantes de Ciutat Vella celebren aquest cap de setmana una de les diades oblidades, la de Sant Jaume. Les figures d’aquesta colla nascuda el 2007 ballen amb les del Pi, el Raval, la Barceloneta i Sant Pere de les Puel·les en cercavila a partir de les 18h, acompanyades dels gegants invitats de Reus i de Girona. Ballaran pels carrers del Gòtic per arribar cap a les 19h a la plaça de la Mercè, on faran un final de festa.

Dissabte 23 de juliol a la nit

Lluny dels circuits mediàtics tradicionals, hi ha un festival de música que ha passat desapercebut però que aquest cap de setmana omplirà la zona de banys del Fòrum. Es tracta del quart Reggaeton Beach Festival, la cita de música urban més gran de Europa. D’11h a 22h els dos dies reuneix concerts de grans noms del gènere – Mike Towers, Eladio Carrión i Nicky Jam–, food trucks i fins i tot piscines gegants i atraccions aquàtiques.

Diumenge 24 de juliol al matí

El Museu Olímpic estrena una activitat familiar molt escaient per a l’efemèride olímpica, Deixa’t atrapar pels Jocs de Barcelona’92. Es tracta d’una activitat per a joves de 8 a 14 anys, que convida a resoldre enigmes i que fa parella amb la nova exposició del centre: Olimpíada Cultural. Un esclat artístic per a Barcelona. Comença a les 11:30h del matí i dura una hora i mitja. Costa 4,5 euros per cap i cal reserva prèvia a través de la web.

Diumenge 24 de juliol a la tarda 

Sense sortir de Montjuïc i els records del Jocs, el castell de Montjuïc proposa una altra mostra olímpica. Barcelona 1992. Trenta anys després, comissariada pel periodista Sergi Picazo, fa un recorregut històric per la candidatura, els preparatius i la celebració i convida als assistents a reflexionar sobre l’herència olímpica vista per les generacions posteriors. Obre fins les 20h i l’accés està inclòs en l’entrada al castell (5 euros), que és gratuïta els diumenges a partir de les 15h. 

Diumenge 24 de juliol a la nit

Per rematar el cap de setmana, el Parc de la Trinitat acull el quart Brunch – In the Park d’aquest estiu. Atenció els interessats en aquestes cites de música electrònica, perquè les entrades s’esgoten ràpid. Les actuacions són de les 13h fins les 22h i inclouen Camelphat, Mathame, Brina Knauss, Miss Miquel b2b Mica Wagner, Recondite LIVE, Vølg i Kapibara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa