Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de setmana ideal a Barcelona: 21 i 22 de maig
  • CA

Les temperatures estivals ja són la norma a Barcelona i els caps de setmana s’omplen d’activitats a l’aire lliure per als amants de la calor i a cobert per als qui detesten tornar a suar. Sigui com sigui, l’agenda és plena de propostes per a singles, parelles, famílies, amics i totes les combinacions socials. 

La següent selecció proposa encadenar 6 plans lúdics i culturals per omplir de dalt a baix el dissabte i diumenge.

Dissabte 21 al matí

Ja han obert les piscines descobertes! No cal esperar a les vacances per fer una capbussada refrescant i sentir-se com si ja hagués arribat l’esperat descans anual. En aquest llistat hi ha els horaris de les instal·lacions més destacades, entre les que sobresurten les panoràmiques Picornell de Montjuïc.

Dissabte 21 a la tarda

Torna Tallers Oberts BCN, i amb força: 9 dies consecutius de portes obertes a desenes d’espais de creació de la ciutat. Del 21 al 29 de maig de 2022, a més de treure el nas als estudis dels artistes plàstics i artesans, es pot fer un tastet del seu ofici amb una llarga agenda de tallers i activitats. Aquest dissabte a la tarda, per exemple, es pot participar en sessions de pintura col·lectiva, ceràmica en família, creativitat amb aquarel·la o collage analògic.

Dissabte 21 a la nit

El Centre LGTBI de Barcelona organitza la Festa del Centre, una festa de la comunitat LGTBI per a tots els públics i gustos amb activitats des del matí fins a la nit. La ronda Sant Antoni acollirà tot d’actuacions, des de les 17h fins que sigui negra nit. A les 20h toca l’eclèctica Mercedes Peón, a les 21h les madrilenyes Megane Mercury i Navxja i com a fi de festa a les 22h el petardeo del DJ Gaspar Blaya.

Diumenge 22 al matí

Un simple retall de roba es pot convertir en una peça artística, plena de valor i d’història per a una cultura. Una bona manera de descobrir aquesta riquesa és el taller familiar organitzat pel Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC) diumenge a les 12h. Es titula Del mocador de fer farcells al furoshiki japonès i va càrrec de Quim Arnal, que ensenya com bosses efímeres, embolcalls de regal, complements d’indumentària, portabebès, etc., responen a necessitats diàries i alhora poden ser referents culturals.

Diumenge 22 a la tarda

Un any més les editorials independents exposen el bo i millor de la seva producció a la Fira Literal, la fira d’idees i llibres radicals del recinte de la Fabra i Coats. Aquesta 8a edició reuneix més de cent segells editorials i 8 llibreries cooperatives, per oferir als visitants més de 5.000 publicacions. A més hi haurà presentacions i converses, servei de canguratge, restauració, zona de lectura i el nou Espai Àgora de literatura, acadèmia i moviments socials. Coincidint amb el centenari de Joan Fuster, la fira li ret homenatge amb actes especials.

Diumenge 22 a la nit

Nou Barris està de festa major! Una de les propostes és el Festival de Flamenc R(oles), que vol trencar tòpics del gènere sense perdre ni gota d’autenticitat. A partir de les 20h a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova amb 3 actuacions: La Chunga, Miranda Fernández i Cristina López, i Alba Morena. Els qui prefereixin altres disciplines, poden optar també per un Improshow (teatre d’improvització i humor) o cinema a la fresca (Bohemian Rapsody) o un concert tribut a El Último de la Fila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa