Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de setmana ideal a Barcelona: 28 i 29 de maig
  • CA

S’acaba un dels mesos de maig més calorosos que es recorden a Barcelona i l’agenda cultural i lúdica de la ciutat és ja plenament estival. Festes majors, fires, portes obertes i activitats familiars omplen els barris perquè el cap de setmana ajudi a desconnectar una mica fins l’arribada de les vacances.

Aquests 6 plans recomanats pel dissabte i diumenge ofereixen opcions per a tots els públics, gustos i butxaques.

Dissabte 28 de maig al matí

No totes les obres de Gaudí poden visitar-se amb facilitat. Una de les més difícils és l’Escola Teresianas del carrer Ganduxer, que pel seu ús educatiu no està oberta al públic general. Aquest dissabte a les 10:30h i a les 11:30h hi ha una ocasió única per entrar-hi, en el marc de la Festa Major de les Tres Torres, i admirar els arcs parabòlics del geni modernista, així com una decoració molt especial. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 28 de maig a la tarda

La Rambla del Raval acull aquest cap de setmana la Festa de la Ciència, que oferirà prop de 200 activitats de divulgació científica i tecnològica. Tallers científics, xerrades, espectacles i molta experimentació per divulgar la innovació i la recerca que es fa a Barcelona. Més de 150 centres punters s’han implicat al programa, que inclou també actes a seus d’entitats com les Reials Acadèmies o l’Institut d’Estudis Catalans.

Dissabte 28 de maig a la nit

El barri Gòtic també està de festa major, una cita que reivindica la vida i els lligams veïnals en aquest territori tan dens i turístic. El programa d’actes inclou moltes propostes i una de les més originals és una nit de cinema mut amb crispetes, decoració dels anys 20 i ambient familiar, de la mà de les famílies de la centenària escola Baixeres.

Diumenge 29 de maig al matí

Una mica més amunt, a l’Eixample Dreta, també hi ha sarau aquest cap de setmana. Comerciants i veïns organitzen una fira modernista amb epicentre al carrer Girona. Hi haurà tallers, gegants, cotxes antics, un trenet, contes i teatralitzacions d’època –exhibició de duel a espasa!–, a més d’un simpàtic àlbum de cromos que els nens i nenes poden completar recollint-los a cada parada i botiga participant.

Diumenge 29 de maig a la tarda

La plaça Margarida Xirgu, davant del Teatre Lliure de Montjuïc, acull la tercera edició del Flors al Mercat: floristeries trencadores, artesania i gastronomia plant-based integren un mercat únic i d’allò més modernet. S’hi faran una pila de tallers artístics, de cuina, de jardineria i fins i tot de maquillatge vegà. Una bona ocasió per sortir de casa a fer la fotosíntesi!

Diumenge 29 de maig a la nit

Sant Antoni torna a presumir de ruta de tapes, la novena Tapantoni, fins al 12 de juny. Una quarantena d’establiments ofereixen tapa amb beguda per 3,50 euros o menú complet per 25. L’organitza Sant Antoni Comerç i enguany proposa un maridatge de gastronomia i literatura, amb una ruta literària pel 85è aniversari del Mercat Dominical de Sant Antoni. A més, totes les tapes i menús porten per títol el nom d’un escriptor o escriptora o d’un llibre que hi té relació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jo a maig 26, 2022 | 18:20
    Jo maig 26, 2022 | 18:20
    Durant aquest CAP de setmana , jornada de portes obertes al cuartel del bruch , y patrullera de l'armada al port , no s'ha de pagar pero visitar
    • Icona del comentari de: Kkspain a maig 26, 2022 | 18:47
      Kkspain maig 26, 2022 | 18:47
      No visito deixaderies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa