Pianos de cua als carrers de Barcelona, una iniciativa gallega en camí

El Centre Galego de Barcelona col·locarà instuments a la Rambla i altres carrers per promoure la música regional

Al novembre no serà estrany trobar pianos de cua quan es passegi per Barcelona. El Centre Galego ha anunciat que instal·larà aquests instruments a la Rambla i a altres espais de la ciutat per promoure la música de la seva regió. És una decisió que han impulsat en motiu del centenari del primer Congrés de Turisme de Barcelona. Els dies assenyalats en què la música formarà part del carrer, més del que ja és habitual, seran els encabits entre el 14 i el 17 de novembre i s’emmarcaran en la celebració d’una iniciativa titulada Música del Camino de Santiago. 

També es podran veure, més enllà dels concerts a l’aire lliure, representacions teatrals d’època i, a més, es podrà participar a jocs de carrer. A la proposta també hi participa Turisme de Barcelona i l’Associació Amics de la Rambla.

Pel que fa a la música, els intèrprets seran gallecs i barrejaran estils històrics i contemporanis, ha avisat l’entitat en un comunicat recollit per Europa Press. També s’ha detallat l’origen dels pianos de cua: els cedirà l’Associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals.

Els dies 14 i 15 de novembre, que coincideixen en dijous i divendres, es promouran també conferències i taules rodones a la seu del Centre Galego de Barcelona, a la mateixa Rambla. La idea és que aquesta cita suposi una data de “reflexió i debat sobre la història de Barcelona com a ciutat turística i el paper d’aquesta activitat en la conformació de la capital catalana”. Amb tot, l’entitat gallega aspira a dinamitzar “espais emblemàtics i turístics”, assegura.

Més informació

Nou comentari