Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pel·lícules a la fresca per retrobar-se amb el cinema al juliol
  • CA

L’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) vol “acostar el cinema a la ciutadania” amb el segon cicle d’estiu del programa de cinema a l’aire lliure en centres cívics Pantalla Barcelona, que se celebrarà de l’1 a l’23 de juliol. Les pel·lícules que es podran veure són Les noces de Rosa, d’Icíar Bollaín; Litus, de Dani de l’Ordre; La vampira de Barcelona, de Lluís Danés; Un per a tots, de David Ilundain; i El viatge de Marta, de Neus Ballús.

Les projeccions es realitzaran en onze espais de proximitat de la ciutat: el Centre Cívic Can Basté, el Zona Nord, l’Ateneu Fort Pienc, l’Auditori Sant Martí, al Pati Llimona, el Can Clariana Cultural, el Josep M. Trias i Peitx, Casa Groga, La Sedeta, el Vil·la Florida i Cotxeres de Sants.

Cicle De Chomón a la Filmoteca

En paral·lel, la Filmoteca de Catalunya celebra els 150 anys del naixement del cineasta Segundo de Chomón Ruiz, nascut a Terol però fortament lligat a Barcelona, amb un programa especial pels propers sis mesos. Des d’aquest juny fins al desembre i en el marc de l’Any Chomón s’han organitzat una sèrie d’activitats com espectacles d’il·lusionisme, concerts i projeccions amb material inèdit i restaurat per acostar la figura del cineasta aragonès i donar a conèixer part de la seva biografia poc coneguda.

Chomón és una persona clau per entendre el cinema del període mut, sobretot en la vessant tècnica, com els colors, els efectes especials i en l’animació”, explica la comissària de l’Any Chomón, Rosa Cardona. Després d’un treball de recerca de la Filmoteca de Catalunya i altres entitats col·laboradores així com filmoteques internacionals, s’ha pogut recuperar i digitalitzar part del treball del cineasta.

Més notícies
Escenari Joan Brossa, dins l'edifici de La Seca / EJB
L’Escenari Joan Brossa tanca entre crítiques a l’Ajuntament
Notícia: L’Escenari Joan Brossa tanca entre crítiques a l’Ajuntament
Comparteix
Retreu que no se li renovi la concessió i el consistori assegura que no es perdrà cap espai escènic
L'escultura 'David i Goliat', doblegada pel vent / Adrià Lizanda
L’escultura David i Goliat, a punt de ser rehabilitada un any i mig després del Glòria
Notícia: L’escultura David i Goliat, a punt de ser rehabilitada un any i mig després del Glòria
Comparteix
L’obra de la Vila Olímpic va caure durant el temporal del gener del 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa