Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres d’un carril bus fan emergir les vies de l’antic tramvia
  • CA

Les obres del carril bus al carrer Mallorca, entre Padilla i Lepant, han tret a la llum les restes d’antigues vies del tramvia. Els treballs per estendre el vial reservat a la conducció d’autobusos han fet emergir un tram de llambordes i de travesses de fusta sobre les quals circulaven els trens en aquesta zona del districte de l’Eixample, segons ha revelat el perfil de Twitter d’Històries de Barcelona.

Les antigues línies 49 i 51 del tramvia feien el recorregut pel tram de vies que s’ha redescobert al carrer Mallorca, per on s’encarrilaven els combois que es dirigien cap a la plaça Universitat, ha recordat betevé. Es dona la coincidència que totes dues línies van ser les últimes de l’antic servei que es mantenien en funcionament quan es va suprimir, fa ara mig segle. La 49 anava de Drassanes a Horta. Circulava pel passeig de Sant Joan, el carrer Mallorca, el passeig Maragall i la plaça d’Eivissa.

La línia 51 cobria l’itinerari entre Drassanes i la Via Júlia. Era de les antigues, creada el 1880. Entre 1945 i 1954, iniciava el trajecte a la plaça Catalunya i l’acabava a Sant Andreu. El 51 va canviar diverses vegades d’origen i de destí. Del 1956 al 1961, feia el recorregut entre la plaça de Tetuan i Collblanc. Més tard, es desplaçava de la plaça Tetuan al barri del Besòs a partir de 1966 i durant dos anys.

Els tramvies van formar part intrínseca de la vida quotidiana de Barcelona durant dècades fins que el 1971 es va interrompre la seva història, després de 99 anys en servei. Aleshores, les velles línies de combois a peu de carrer van desaparèixer, a mesura que els vehicles s’imposaven i s’anava estenent la xarxa de transport públic en metro i bus.

Va caldre esperar més de tres dècades perquè Barcelona recuperés els tramvies, amb uns combois gens semblants als que van fer-se habituals dècades enrere. Va ser el 2004, coincidint amb la celebració del Fòrum de les Cultures, quan es van inaugurar les primeres línies i parades del Tram.

Més notícies
Els efectius dels cossos de seguretat precintant l'edifici incendiat de la plaça Tetuan / ACN
Els treballadors socials avisen: “Hi ha més famílies com la de Tetuan”
Notícia: Els treballadors socials avisen: “Hi ha més famílies com la de Tetuan”
Comparteix
Empleats municipals assenyalen les mancances per socórrer persones sense estada regularitzada
Els efectius dels cossos de seguretat precintant l'edifici incendiat de la plaça Tetuan / ACN
Els Mossos no descarten que l’incendi mortal de Tetuan fos intencionat
Notícia: Els Mossos no descarten que l’incendi mortal de Tetuan fos intencionat
Comparteix
La policia catalana manté obertes totes les hipòtesis sobre les causes de la tragèdia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa