Un mosaic trencadís dels anys vuitanta ha aparegut recentment trencat a Sant Andreu, ha denunciat aquest dimarts el grup municipal d’ERC d’aquest districte de la ciutat. El mosaic trencadís, obre del mosaïcista Antoni Gabarre González, es troba al Carrer Gran 226-228 de Sant Andreu i es va crear entre 1986 i 1988.

El mosaic es compon de sis plafons sobre parets mitgeres al llarg del carrer, situats a l’exterior. El mosaic trencadís està realitzat amb peces procedents de rajoles industrials de ceràmica esmaltada de forma irregular. La decoració representa motius abstractes acolorits i s’acaba amb una peça de bordó de color unit. L’obra destrossada està catalogada en el Repositori Obert de Coneixements de l’Ajuntament de Barcelona. Mosaics del carrer Gran de Sant Andreu.

El conseller d’ERC a Sant Andreu Carlos Rodríguez ha sol·licitat a la regidora executiva del districte que “donada la rellevància històrica del mosaic” i “el mal estat de conservació general dels diversos elements patrimonials amb valor històric del districte ubicats a la via pública”, que es restauri l’obra “de forma immediata” i es “vetlli pel manteniment dels elements històrics ubicats a la via pública”.

Altres mosaics històrics destrossats

Els darrers mesos han aparegut altres informacions referents a mosaics històrics malmesos. La demolició el 2021 d’una façana decorada per un destacat artista ceramista de primers del segle XX va etzibar un altre cop a l’arquitectura de la Barcelona popular, deixant reduït a runa el delicat mosaic d’una farmàcia històrica de Sant Andreu.

La farmàcia era al número 435 del carrer Gran de Sant Andreu i cridava l’atenció per l’estètica vetusta i delicada de la façana. Predominava la ceràmica d’un color verd tendre, amb les portes i les finestres emmarcades per altres de negres i dos rètols, un sobre l’entrada del negoci i un de lateral on l’immoble senzill que ocupava la botiga feia cantonada, concebuts també amb rajoles i amb lletres d’evocació modernista.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Cal un canvi a setembre 13, 2022 | 18:13
  Cal un canvi setembre 13, 2022 | 18:13
  Mentre governi la Colau, a Barcelona es destrueix patrimoni, la delinqüència campa al seu aire i és a can pixa.
 2. Icona del comentari de: fat boy a setembre 13, 2022 | 21:51
  fat boy setembre 13, 2022 | 21:51
  Crec que s'haurien de castigar aquests actes gratuits i vandalics. Jo proposo una multa de 10 vegades el cost de la reparacio i una tanda de 50 bastonades la primera vegada. La multa per evitar despeses a la ciutadania, les bastonades perque a actes descerebrats li corresponen castigs descerebrats, es a dir, en un idioma facilment intel.ligible pel vandal.
 3. Icona del comentari de: Anònim a setembre 14, 2022 | 15:05
  Anònim setembre 14, 2022 | 15:05
  Aquest ajuntament si poses el mateix interès en solucionar el problema de l'incivisme i neteja que posa en reduir els cotxes a bcn......segur que tot aniria millor.......estan transformant bcn en una ciutat tercermundista.....
 4. Icona del comentari de: Francesca a setembre 14, 2022 | 22:11
  Francesca setembre 14, 2022 | 22:11
  És una gran pena que facin aquestes destrosses i no els hi passi res. Demanem més càstig per aquests delinqüents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa