Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Al descobert restes arqueològiques de la masia Can Valent a Nou Barris
  • CA

Les obres de rehabilitació de la masia de Can Valent, a Nou Barris, han deixat al descobert un conjunt de troballes arqueològiques relacionades amb l’espai, segons ha informat aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona. En concret s’han localitzat restes d’un pou, d’un forn de llenya i de dos cubs de vi. En aquests moments es fan els treballs per determinar la datació. Així mateix, han aparegut paviments en diversos estrats i de segles distints, que van del XVII al XIX. També s’hi ha trobat dues monedes, una de 1823 i l’altra pendent de datació.

D’altra banda també han aparegut restes subterrànies que semblen estar relacionades entre si. Els primers indicis indiquen que es tractaria d’una mena de xarxa subterrània que faria les funcions de fresquera, o sigui, per conservar els aliments en fresc a temperatura constant, edificada durant el segle XVIII i abandonada el segle XIX.

Els experts analitzen les restes arqueològiques de Can Valent

El conjunt de restes està sent analitzat pels serveis tècnics de l’Ajuntament per establir-ne la importància i analitzar les necessitats de conservació de les troballes. Les més destacades són les de les pavimentacions i les subterrànies, i l’obra de rehabilitació es podrà acabar sense que aquests elements s’hagin de veure afectats. D’aquí a un temps es podran estudiar amb detall i decidir què se’n fa.

Rehabilitació de la masia de Can Valent, al costat del cementiri de Sant Andreu / Foto: MMP
Rehabilitació de la masia de Can Valent, al costat del cementiri de Sant Andreu / Foto: MMP

L’aparició de les restes arqueològiques ha trastocat el ritme de les obres, així doncs la finalització està prevista per a finals d’any en lloc de la data prevista primerament, que era al novembre. La rehabilitació de la masia de Can Valent va començar el passat mes d’abril, en una actuació que és una proposta de la ciutadania, aprovada en el marc dels pressupostos participatius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa