Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un pas més per culminar la Sagrada Família

Nou pas endavant per a la finalització de les obres de la Sagrada Família. Aquest dilluns ha culminat la torre de Lluc amb la coronació del cap de bou. És un pas significatiu, perquè les torres dels quatre evangelistes ja estan aixecades, però la de Lluc és la primera que està acabada amb la figura escultòrica de marbre blanc. Una grua ha pujat l’escultura fins a dalt, a una altura de 135 metres. Després de la jornada d’avui vindrà la col·locació d’una nova peça per coronar la torre de Marc, la figura d’un lleó que pesa 10 tones.

Segons va explicar el patronat de la Sagrada Família, la feina que queda pendent de fer el 2023 és acabar de coronar les altres dues torres, la de Mateu i Joan, moment en el qual la basílica tindrà acabades cinc de les sis torres centrals (la dels quatre evangelistes i la de la Mare de Déu), i només restarà pendent d’aixecar la torre més alta, la de Jesús.

16 de desembre, espectacle visual

A més, està previst que les dues torres s’il·luminin per primer cop el dia 16 de desembre, coincidint amb la sortida del tradicional Concert de Nadal de la Basílica de la Sagrada Família.

L’arquitecte Antoni Gaudí va idear les columnes dels quatre evangelistes representats per les figures de l’home, el lleó, el bou i l’ocell. Què volia expressar el geni modernista? Els quatre Evangelis expliquen la vida i el missatge de Jesús de Natzaret, i cadascun estarà representat a la basílica per una figura: l’home erudit representa Sant Mateu, el lleó i la força representen Sant Marc, l’àliga voladora representa Sant Joan i el bou com a animal de càrrega representa Sant Lluc.

Quan s’acabarà de construir la Sagrada Família?

Aquesta és una pregunta que ningú no gosa respondre de forma taxativa. La junta constructora de la Sagrada Família desitjaria acabar la Torre de Jesús, la més alta del temple, el 2026. Aquest mes de març de 2022 es van complir ni més ni menys que 140 anys des de l’inici de la seva construcció. No hi ha terminis, però sí que tenim ja una idea molt concreta de com serà la imatge de l’skyline de Barcelona amb la Sagrada Famílía acabada. I és gràcies a les escultures aèries del duo d’artistes holandesos DRIFT, que han recreat com serà quan s’acabi tota l’obra:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa