Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova ofensiva de JxCat per conèixer els detalls del concert fallit als terrats de Colau
  • CA

JxCat ha demanat la intervenció del Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona per obligar el govern municipal a mostrar l’expedient del concert fallit “Ens en sortirem”, que s’havia de gravar a diversos terrats de la ciutat i que es va cancel·lar després de la polèmica sorgida pel seu alt pressupost. Hi ha dubtes i dades contradictòries sobre el seu cost, que inicialment estava fixat en 500.000 euros, tot i que després es van rebaixar les xifres.

El portaveu del grup municipal, Jordi Martí, ha denunciat que fa gairebé un mes que van demanar tenir accés als detalls del concert i que fins ara el govern municipal s’hi ha negat. “Amb aquesta negativa”, ha declarat Martí, “el govern municipal no només posa de manifest la seva clara manca de voluntat de transparència”, sinó que, a més, podria anar en contra del codi ètic de l’Ajuntament.

“La gravetat dels fets és clara, i la manca de transparència, absoluta”, ha insistit. “La petició d’accés a l’expedient en cap cas va quedar suplida per una compareixença de govern que, val a dir, va afegir encara més dubtes als ja existents”. JxCat ha aclarit que la reclamació al Comitè d’Ètica no pretén qüestionar “ni la idoneïtat ni l’oportunitat del projecte, ni tan sols el cost previst, sinó la manca de transparència en la tramitació de l’expedient”.

Un concert amb polèmica

El concert polèmic es va anunciar a finals d’abril com una col·laboració entre l’Ajuntament i El Terrat-Mediapro per gravar un vídeo amb desenes d’artistes a diferents terrats de la ciutat. Era un concert per transmetre un missatge d’optimisme a la ciutadania. Quan es va saber que tindria un cost de 200.000 euros per a les arques públiques, molt músics van optar per no participar-hi.

La caiguda de caps de cartell van ser tan ràpida i contundent que tres dies després es va anunciar que El Terrat es faria càrrec de tot el cost, però ja era massa tard i aquella mateixa tarda es va anunciar la seva cancel·lació definitiva. Poc després va sortir a la llum una acta de la comissió de govern on s’establia un conveni amb la productora per organitzar el concert amb un pressupost de 500.000 euros, dels quals l’Ajuntament en posava la meitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa