Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘nou’ Port Olímpic s’obre a la ciutadania amb una jornada d’activitats
  • CA

El Port Olímpic de Barcelona ha organitzat una jornada d’activitats amb motiu de les Festes de la Mercè d’aquest 2022 per mostrar a la ciutadania la seva transformació. L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte 24 de setembre i comptarà amb una programació variada d’actes on destaca principalment l’actuació del reputat cantautor Joan Colomo.

Sota el nom Dissabte Blau al Port Olímpic, la jornada de portes obertes d’aquestes instal·lacions portuàries de la capital catalana arrencarà a les deu del matí amb tota una sèrie de tallers divulgatius sobre el mar i els oceans a càrrec de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) – CSIC. A les onze del matí serà el torn de l’espectacle itinerant Possê, una obra del grup Sound de Secà que barreja la percussió, la dansa i el teatre.

El relleu l’agafarà a les dotze del migdia la companyia Circ Pistolet, que representarà l’espectacle “Quan no tocàvem de peus a terra”. La proposta gira entorn de l’amistat entre dos amics, però amb la incorporació d’equilibris acrobàtics i d’altres disciplines circenses. El plat fort de la jornada tindrà lloc només una hora després, quan l’artista Joan Colomo surti a l’escenari acompanyat de diverses instruments i amb un espectacle per atots els públics sota el braç.

Una transformació en marxa

Cal recordar que a finals d’aquest mes de setembre arrencaran al Port Olímpic les obres d’urbanització del Dic de Recer, que esdevindrà un nou passeig al costat del mar i obert a tota la ciutadania. En paral·lel, també s’iniciaran els treballs de reforma dels espais que han d’acollir el primer centre d’economia blava de la ciutat.

Totes aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte de transformació del Port Olímpic que està impulsant Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela com a horitzó final. Entre les diferents intervencions previstes, el consistori barceloní també treballa en la construcció del nou accés que connectarà la ciutat amb el port, així com el nou Balcó Gastronòmic, que hauria de seruna realitat l’estiu de 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa