Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Música sota les estrelles al Parc Astronòmic del Montsec
  • CA

Quan mirem el cel tenim la sensació de sentir-nos molt petits i pensar que no sabem gairebé res sobre la nostra llar, l’univers. L’astronomia porta present en totes les èpoques i cultures de l’ésser humà i és una activitat emocionant i addictiva. Un bon lloc on iniciar-se en el descobriment d’aquest món és el Parc Astronòmic del Montsec. Entre la Noguera i el Pallars Jussà trobem un equipament de referència del país que aprofita unes condicions excepcionals  per poder observar un dels millors cels de Catalunya.

La baixa pluviometria de la zona, la poca contaminació lumínica al seu voltant i l’alçada, converteixen la Serra del Montsec, a la comarca de la Noguera, en un lloc ideal per apropar la ciència a la ciutadania a través d’un cel nocturn que permet descobrir els secrets de l’univers a qui el visiti. En aquesta línia, el parc ofereix un ampli ventall d’activitats diürnes i nocturnes per a tots els públics.

Activitats nocturnes i diürnes

Totes les visites segueixen el mateix patró. Inclouen una sessió a l’Ull del Montsec – un planetari i cúpula mòbil de 12 metres -, seguidament l’observació del cel al Parc de Telescopis i finalment visita lliure a l’Exposició permanent a la Sala de l’Univers i Sala Starlight.

Hi trobem diferents tipus de visites adaptades, des dels més petits fins als més adults, en horari diürn o nocturn.

Música sota les Estrelles

El Parc Astronòmic del Montsec acull, des de setembre i fins a desembre, un nou cicle de concerts “Música sota les Estrelles”. En aquesta 11a edició es combinen espectacles musicals d’artistes emergents catalans amb una visita a l’Astronòmic.

Es realitza un concert mensual en un espai únic i insòlit, l’Ull del Montsec. Un planetari digital amb una cúpula de 12 de metres de diàmetre i una paret frontal que s’obren completament i que permeten gaudir de la música sota les estrelles. Enguany de la mà d’artistes i grups com Maria Jaume, Joan Masdéu, Frayssinet-González Gipsy Swing i Meritxell Neddermann. Les entrades per a cada concert ja estan disponibles al web parcastronomic.cat, per 20 € cadascuna.

Festival d’Astronomia del Montsec

L’Astronòmic busca sempre apropar l’astronomia a la ciutadania a través d’activitats. Per aquest motiu, i com ja és tradició, el Parc Astronòmic del Montsec acull la setena edició del Festival d’Astronomia del Montsec del 8 al 12 d’octubre.

El festival constarà de cinc jornades a la divulgació de la ciència i a la promoció del Montsec com a destinació d’astroturisme. Entre les diferents activitats diürnes i nocturnes hi ha visites guiades, tallers, experiments, contacontes i concerts.

Destaquen els tallers d’experiments amb Dani Jiménez, presentador del programa Efecte Wow de TV3; les visites diürnes especials “Viatges galàctics”, que inclouen una visita al planetari, una sessió de contes i un taller de coets; així com la doble sessió de concerts de Joan Masdéu, el dissabte 9 d’octubre al vespre, en el marc del cicle de Música Sota les Estrelles.

Tant la programació completa del Festival d’Astronomia del Montsec com les entrades per assistir-hi estan disponibles al web parcastronomic.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa