Música i experimentació, plegats a Barcelona en el 24è festival LEM

Es tracta d'una trobada internacional a la capital catalana d'artistes que exploren els límits

La música experimental tindrà, un any més, Barcelona com a escenari. El festival LEM arriba a la 24a edició amb propostes que van des del free jazz a la guitarra, i passant per grups històrics com ara Macromassa. El tret de sortida de l’Encontre Internacional de Músiques Experimentals de Gràcia-Barcelona, més conegut com a festival LEM, serà el 26 de setembre als cinemes Texas. Una actuació del duet format per la percussionista Núria Andorrà i la trombonista Christiane Bopp posarà la primera nota a la partitura del festival, que acabarà el 26 d’octubre. 

Gràcia s’omplirà de música que explora els límits durant el mes que durarà el LEM. Aquest any, però, el Raval, l’Esquerra de l’Eixample i Sant Gervasi també acolliran alguns dels artistes que conformen el programa complet. 

El grup barceloní Macromassa és un dels plats forts d’enguany. Actuaran el 5 d’octubre a la capella del col·legi major universitari Ramon Llull. Arriben a la ciutat després de visitar-la per actuar al Sónar, i proposen un concert amb taquilla inversa perquè tothom qui no els va poder veure al festival pugui gaudir de la seva música. 

Artistes difícils de trobar

El free ​jazz sorgit de la fusió entre violí i violoncel és una de les propostes d’enguany. La porten Carlos Zíngaro i Ulrich Mitzlaff, representants de la música experimental arreu del món. Se’ls podrà veure l’11 d’octure al Centre Artesà Tradicionàrius. 

Anne Gillis és una compositora convertida en artista de culte per les aparicions comptades que fa. La francesa està envoltada de misteri des de mitjans del 80, i els seus àlbums estan pràcticament esgotats. Els assistents al LEM tindran ocasió de veure-la en directe a l’Auditori Meler, al MACBA.

La resta de l’Estat també tindrà representants al LEM, encapçalats pel guitarrista sevillà Raúl Cantizano. L’artista juga entre el flamenc, l’ambient, la improvisació i el rock.

Més informació

Nou comentari