Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
D’exhaurir entrades a l’Estadi Olímpic al banc dels acusats per robar
  • CA

En tan sols cinc dies, el raper Morad ha fet un viatge singular a l’hora d’ocupar titulars en els mitjans de comunicació: d’explicar l’èxit atronador amb què va irrompre en un Estadi Olímpic amb les entrades exhaurides a seure en el banc dels acusats per robar a un pis de la zona alta de Barcelona. Aquesta realitat coexistent, la d’artista i la d’acusat de cometre un robatori amb força, pot sorprendre els menys melòmans. Per contra, no es trobarà cap persona que s’hagi aturat a conèixer la música de l’artista amb les mans al cap. Aquest jove talent del rap, conegut per abraçar les reivindicacions de la classe obrera des del seu barri de la Florida, a l’Hospitalet de Llobregat, no amaga les relacions entre la misèria, la policia i el jovent que creix als marges d’una Barcelona lluent.

Aquest estil musical, representant de la seva mateixa biografia, l’ha fet disparar-se com una referència en poc temps. En poc més de dos anys, i amb uns recursos mínims, els seus temes han aconseguit aplegar milions de reproduccions a la plataforma Spotify. Només la seva cançó més destacada, Motorola, s’ha escoltat 34 milions de vegades. La culminació d’aquest trajecte vital va donar-se el passat cap de setmana, quan Morad va canviar els locals minúsculs on havia començat a tocar per l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Com a part del Share Festival, el raper va exhaurir les 2.000 entrades que es van posar a la venda per veure’l en directe.

Encara en plena ressaca de l’èxit que suposa per a un noi del carrer —com es reivindica habitualment amb el concepte mec de la rue— assolir l’èxit a un recinte icònic de Barcelona, l’ombra de la sospita policial sobre els seus moviments ha anunciat l’arribada als jutjats. No és la primera vegada que s’hi troba, en una altra acusació per robatori, se’l va acabar absolent perquè no hi havia proves fermes que ell fos el responsable del delicte. Recentment va protagonitzar una altra topada amb els cossos de seguretat. El passat juliol, encara amb el toc de queda vigent, es va enfrontar a uns agents dels Mossos d’Esquadra i va acabar detingut. El que ara li espera és un judici en què se l’acusa de robar a un immoble del Putxet, a Sarrià-Sant Gervasi, acompanyat d’un amic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa