Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor el ceramista barceloní Jordi Aguadé
  • CA

El ceramista barceloní Jordi Aguadé ha mort, segons ha informat en un breu comunicat l’Institut Ramon Llull (IRL) a Twitter. L’artista havia estat també l’impulsor del grup La Cantonada a mitjans de segle XX, juntament amb altres representants de la decoració, la joieria, l’arquitectura i la pintura. Durant la seva trajectòria va realitzar murals remarcables, com el que es va instaurar a la seu del Col·legi de Metges de Barcelona o a l’edifici dels caves Codorni a Sant Sadurní d’Anoia. A més, va obrir dos tallers, un en petit municipi del Vallès Occidental (Gallifa) i un altre al barri d’Horta.

Entre les seves últimes fites es compten l’encàrrec que la Sagrada Família li va fer l’any 2005, quan li va encomanar la realització de 19 peces per a la nau central temple, o la rebuda de la Creu de Sant Jordi, l’any 2015, quan la Generalitat va reconéixer la seva trajectòria i la seva obra.

Arran dels seus treballs, Aguadé va rebre altres distincions, entre les quals la Medalla l’Or de l’Estat de Baviera el 1980. A banda, també havia treballat com a il·lustrador de llibres.El conegut ceramista havia estat deixeble de l’Institut Escola de la Generalitat i de l’Escola Industrial Ceràmica i va col·laborar amb Josep Llorens, professor seu, i amb qui va fer una primera exposició a les Galeries Laietanes de Barcelona. A més, també va col·laborar amb Joan Miró i va treballar a París i Suècia amb Tyra Lundgrens.

L’obra d’Aguadé es va exposar en diferents punts de Catalunya i l’Estat, com Barcelona, Girona Tortosa i Saragossa, i de l’estranger com Munic i Nova York.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa