Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor per coronavirus l’amo de la icònica llibreria Sant Jordi
  • CA

Josep Morales no podrà veure créixer la llibreria Sant Jordi a la seva nova ubicació, a tocar de la Filmoteca. El coronavirus se l’ha endut. “Avui el Josep ens ha deixat, aquest maleït virus se l’ha emportat”, ha anunciat Cristina Riera a Twitter, alhora que compartia un vídeo de les converses que es publicaven a la icònica llibreria que fins ara s’havia estat al carrer Ferran. Amb el comiat, Riera ha volgut recordar “el seu somriure càlid i tendre, la seva lucidesa, el seu sentit de l’humor”. 

Diverses veus de la cultura i del teixit de Ciutat Vella han lamentat la seva pèrdua. Entre els comentaris, el mateix regidor del districte, Jordi Rabassa, ha volgut enviar “una abraçada” a tots els que se sentien pròxima la llibreria Sant Jordi.

Una llibreria salvada ‘in extremis’

Els problemes de la llibreria amb l’augment del preu del lloguer s’havien anat agreujant darrerament i, a l’últim moment, el pla de Baixos de Protecció Oficial de l’Ajuntament els va salvar d’un possible tancament. El preu a pagar era canviar de localització. Marxar del carrer Ferran per anar al carrer d’en Robador. 

El passat desembre, quan es va saber la bona nova, Morales assegurava a aquest diari que en el nou espai haurien de fer “activitats per dinamitzar-la” però que la idea del canvi de seu “havia agradat” als clients habituals. Ara hauran de viure aquesta transició sense el Josep. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa