Mor als 62 anys l’artista underground Anton Ignorant

Membre molt actiu de la contracultura barcelonina de les darreres 4 dècades, va formar part de bandes com Macromassa, Secreto Metro o The Ignotoner

El músic, performer i artista multidisciplinar Anton Ignorant va morir la matinada d’aquest dimarts a Buenos Aires (Argentina) a l’edat de 62 anys. Nascut a Múrcia el 1956, va traslladar-se al barri de la Verneda de Barcelona amb la seva família durant la infantesa i va integrar-se durant la Transició als cercles d’agitació contracultural de la capital catalana, participant-hi activament d’ençà de la dècada dels 80.

Durant la seva carrera, va crear o formar part de projectes destacats com Avant Dernières-Pensées, Audiopeste, The Ignotoner, Secreto Metro, Leonidas o Macromassa, de qui va ser el tercer membre i va participar en discos com Los Hechos Pérez, considerat un dels cent millors discos de jazz dels Països Catalans per la revista Jaç. També va col·laborar amb artistes i bandes reconegudes com Pascal Comelade, Superelvis o Clónicos, entre d’altres i va treballar com a lletrista i compositor en bandes sonores per a cinema.

Anton Ignorant durant una actuació d'Audiopeste i Escupemetralla | Arxiu Escuela de Sirenas

Anton Ignorant durant una actuació d’Audiopeste i Escupemetralla | Arxiu Escuela de Sirenas

L’autor, que havia establert la seva residència a Argentina l’any 2008, havia mantingut el contacte amb la ciutat de Barcelona i deixa més d’una vintena de referències musicals en diversos formats després d’una dilatada trajectòria en què va prendre part d’alguns dels projectes més importants de l’underground català de les darreres 4 dècades.

Nou comentari