Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així són els preparatius de l’espectacle ‘Messi 10’ del Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil estrena per primera vegada a la història un espectacle a l’estat espanyol. Barcelona ha estat escollida la primera ciutat del món i l’única a tot l’Estat per acollir Messi10 by Cirque du Soleil, la nova funció de la companyia canadenca que esdevé una “celebració del món del futbol” a través de la figura del futbolista del Barça Leo Messi, tal com ha assenyalat aquest dilluns el productor executiu de l’espectacle, Matías Loizaga.

D’aquesta manera, amb una combinació de les arts circenses i l’essència dels valors de l’esport, la companyia presenta una reinvenció d’un estadi de futbol, on el camp i les grades hi prenen forma des de fa setmanes. L’equip tècnic encara ara la fase final del muntatge al Parc del Fòrum, abans de l’estrena mundial de l’espectacle el 10 d’octubre. La banda sonora creada per a l’espectacle combina música d’artistes com Rosalía, Pharrell Williams o Los Fabulosos Cadillacs.

[r:1]

Un camp de futbol, dues grades contraposades i dues parts de 45 minuts cadascuna. Aquests són els elements principals que configuren el nou espectacle del Cirque du Soleil, inspirat en la figura del futbolista. Després de dos anys de desenvolupament creatiu, en què hi ha participat Leo Messi, la companyia canadenca busca “destacar la riquesa dels valors universals de l’esport” amb una funció que intenta recrear “l’ambient elèctric” i la rivalitat viscuda durant un partit de futbol.

L'espai on es farà l'espectacle del Cirque du Soleil | Cirque du Soleil

L’espai on es farà l’espectacle del Cirque du Soleil | Cirque du Soleil

“Volem que hi hagi una tribuna que estigui animant a cada cantó”, explica el director de la producció, Tyler Davidson. Per aquest motiu, s’ha dissenyat un escenari amb un format “exclusiu” i “innovador”, on al centre es reinterpreta el terreny de joc i el públic s’ubica en dues grades, una a cada banda de l’escenari i amb una capacitat total de 3.000 espectadors, amb l’objectiu de fomentar la interacció dels assistents i “reviure” les sensacions pròpies dels estadis.

La tecnologia tindrà també un paper protagonista en l’espectacle. Així, 200 quilòmetres de cable permetran l’ús de material d’il·luminació, so i diversos elements mòbils i audiovisuals. Per exemple, la funció comptarà amb dues grans pantalles d’alta definició on es podrà visualitzar Leo Messi i els seus elements que serveixen d’inspiració per crear l’espectacle.

Els vestuaris dels actors i acròbates, els efectes visuals i els elements decoratius pretenen il·lustrar la fusió entre el futbol i el circ. D’aquesta manera, s’utilitzaran elements del circ tradicional, centenars de pilotes i altres aparells acrobàtics mai vists en altres espectacles de la companyia per “veure com Messi i el circ s’uneixen en una sola proposta artística” i que els espectadors experimentin “l’esperit global” del futbol interpretat pel Cirque du Soleil, ha assenyalat Davidson.

Operaris treballant per preparar l'espectacle 'Messi 10' | Cirque du Soleil

Operaris treballant per preparar l’espectacle ‘Messi 10’ | Cirque du Soleil

Música de Rosalía i Los Fabulosos Cadillacs

En aquest sentit, el productor executiu de Messi 10, Matías Loizaga, ha explicat que qualsevol espectador, sigui de l’equip que sigui, podrà gaudir de l’espectacle, donat que es tracta d’una “celebració del futbol en general”. També ha confirmat que una banda sonora creada específicament, combinada amb música d’artistes reconeguts com Pharrell Williams, Rosalía o Los Fabulosos Cadillacs, a més de cançons proposades per Leo Messi, ambientaran la vintena de números de circ de la funció.

Representació local, a l’escenari i a l’equip tècnic

Des del mes d’agost, més d’un centenar de tècnics participen diàriament en la construcció de les instal·lacions. En total, més de 40 empreses locals treballen a Barcelona per dur a terme Messi 10. Durant la seva estada a la ciutat, es contractaran més d’un centenar de tècnics, acomodadors, membres de seguretat i personal del servei de taquilles i bar locals.

L'escenari de l'espectacle 'Messi 10' | Cirque du Soleil

Messi 10 Construcción DSC00024 sept 09 2019

A més, la representació catalana es reproduirà també sobre l’escenari. D’entre 47 actors i acròbates que configuren l’elenc de l’espectacle, el clown figuerenc Mateo Amieva aportarà el toc humorístic a la funció i farà d’àrbitre en la representació, segons ha avançat Loizaga.

Messi 10 Challenge LaLiga

L’univers del futbolista però, no acaba a l’escenari principal. La ciutadella construïda per a l’espectacle, que ocupa un total de 40.000 metres quadrats del recinte del Parc del Fòrum, engloba també la zona temàtica Messi 10 Challenge LaLiga. Es tracta d’un espai on els espectadors podran participar en família en un concurs per guanyar punts i convertir-se en el Messi del dia.

Més notícies

El Cirque du Soleil tornarà a Barcelona amb Messi com a protagonista

Notícia: El Cirque du Soleil tornarà a Barcelona amb Messi com a protagonista
Comparteix
‘Messi 10’, el primer muntatge que la companyia estrena a l’Estat, s’instal·larà al Parc del Fòrum el 10 d’octubre
Notícia: El Cirque du Soleil tornarà a Barcelona amb Messi com a protagonista - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa