Més llenya al foc en el conflicte entre Loperena i Rahola per l’espia del Ritz

L'advocat de l'escriptor escriu al lletrat de la periodista: "El senyor Loperena està molt emprenyat"

Continua el conflicte obert entre els escriptors Josep Maria Loperena i Pilar Rahola per un personatge de la novel·la L’espia del Ritz. Després d’un intercanvi de declaracions públiques i querelles, l’advocat de Loperena publica una carta oberta adreçant-se al lletrat de Rahola per demanar-li “un miracle” que eviti el xoc de trens. L’advocat Javier Espla s’adreça, per tant, al gabinet Vosseler, que porta la representació de Rahola i de l’altre demandat per Loperena, el periodista i historiador Jordi Finestres.

Sosté que la voluntat inicial del seu client era “solucionar el conflicte, de forma amigable i pacífica, negociant una rectificació”, però que ara està “molt emprenyat”. “El que més ha importunat al senyor Loperena –diu l’advocat és la referència que la senyora Rahola li atribueix com a motiu d’àmbit econòmic, ja que, com és de domini públic, durant tota la seva vida, com advocat de la CNT (ara CGT), sempre va defensar als més dèbils de la societat i moltes vegades sense cobrar-los ni un ral”.

“Ara veig molt difícil arribar a una solució, amical i extrajudicial”, reconeix. No obstant, es posa a disposició del seu homòleg per aplanar el camí del diàleg i evitar que Rahola i Finestres hagin de declarar en un jutjat pel presumpte delicte d’apropiació indeguda del personatge que protagonitza l’última novel·la de Rahola i una que anys abans havia escrit Loperena.

Rahola i Finestres ja es van defensar públicament fa 15 dies. Acusaven Loperena d’haver iniciat una campanya “indigna i espúria” amb l’única finalitat de “promocionar-se” a nivell personal i a la seva novel·la. A més de la querella que ja tenien interposada contra l’escriptor i advocat, van anunciar que hi afegirien una segona demanda per danys arran de les “greus calúmnies” contra ells.

Més informació

Nou comentari