Marató de concerts en el Sant Jordi musical de l’Antiga Fàbrica Damm

Una gentada s'aplega al recinte per celebrar d'una altra manera la diada

Música, música i després música. Un any més l’Antiga Fàbrica Damm omple la jornada de concerts acompanyats de cervesa i menjar per gaudir d’un Sant Jordi musical. Custodiats per la xemeneia que anys enrere funcionava a la fàbrica, les taules del centre del recinte s’omplen de parelles, amics, coneguts i amants de la música que xerren fins que comenci el concert que han vingut a veure. N’hi ha per a tots els gustos: la promesa de la música catalana Paula Jornet, els consolidats Lax’n Busto o l’irreverent Lil Dami són alguns dels fan ballar els assistents.

Rodejats de gent asseguda a terra estan el Mateu i l’Eulari amb el seu fill Eloi. Han vingut de Mallorca per passar el Sant Jordi a la capital catalana, i han aprofitat la visita per passar la tarda amb bon ritme. Sembla que mirin un mapa, però no fan més que planejar a qui aniran a escoltar. “Voldríem veure a la Pavvla (Paula Jornet)”, diu el Mateu. Abans de tornar a Mallorca aquesta nit vol gaudir amb la seva dona i el seu fill de l’ambient festiu de la fàbrica i de música amb segell barceloní. “A Mallorca també celebrem Sant Jordi, però a petita escala”, bromeja.

Mentre desenes de persones esperen pacientment que comenci el següent en un dels molls, altres seuen a la sala de bàscules mentre escolten poesia. Assisteixen a un espectacle de ‘poetry slam’, en què els poetes reciten versos i el públic en puntua el resultat. Els aplaudiments i una base de rap acompanyen els poetes. L’olor a cervesa omple la sala, i recorda als assistents un dels ingredients que formen part d’aquest Sant Jordi alternatiu: la cervesa Estrella Damm. 

Més informació

Nou comentari