Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una projecció sobre la façana de la Filmoteca que cal no perdre’s
  • CA

Una projecció de pel·lícula. És, literalment, el que es pot contemplar aquest cap de setmana sobre la façana de la Filmoteca, convertida en una pantalla on es desplega un mapping d’imatges inspirades en l’univers de Segundo de Chomón, artista aragonès de l’època del cinema mut fortament lligat a Barcelona, elogiat per la seva tècnica fantasiosa.

Aquest divendres ja s’ha projectat l’espectacular successió d’imatges que s’han apoderat de la façana de la Filmoteca, al barri del Raval. Tornarà a haver-hi oportunitat de gaudir-lo aquest dissabte i diumenge, en sessió continua des de les 19.00 fins a les 22.30 hores, a la plaça de Salvador Seguí.

Segundo de Chomón: El cinema de la fantasia és una projecció obra de Hamill Industries, amb què reinterpreta el particular imaginari creat per un nom imprescindible de la primera època del cinema. La Filmoteca s’ha prestat a oferir la seva façana al mapatge dins de les commemoracions pel 150 aniversari del naixement de Chomón, que es va complir el passat 17 d’octubre. A més, forma part de la programació de Llum BCN Festival d’Arts Lumíniques 2021.

La peça projectada pren com a punt de partida alguns dels recursos visuals que millor representen l’estil de Chomón. Entre ells, l’interès per l’exploració de les arrels de la tècnica de filmació, el disseny i construcció d’eines pròpies per a desenvolupar els seus projectes, així com l’exploració d’efectes pràctics per a explicar i reforçar la narrativa del seu imaginari fantàstic, informa l’ACN.

En el mapatge de la Filmoteca, l’estudi audiovisual creatiu Hamill Industries barreja l’enginyeria física, el disseny d’il·luminació, la imatge en moviment i la programació visual per explorar noves maneres de representació de la llum i el so. El seu innovador llenguatge es basa en l’experimentació i la mescla de tècniques emergents i tradicionals, una aproximació amb moltes ressonàncies a l’univers de Segundo de Chomón.

Més notícies
Yago Léonard sosté un retrat de la seva àvia, Rosario Amaya, obra del seu avi, el fotògraf Jacques Léonard / Jordi Play
El ‘payo Chac’: de les barraques de Barcelona a l’Olimp de la fotografia
Notícia: El ‘payo Chac’: de les barraques de Barcelona a l’Olimp de la fotografia
Comparteix
Exposicions internacionals i les xarxes socials aclamen Jacques Léonard, el fascinant retratista de la vida íntima del poble gitano
La convenció global reunirà a més de 14.000 persones / Europa Press
Barcelona prohibirà la publicitat de menjar ràpid al carrer
Notícia: Barcelona prohibirà la publicitat de menjar ràpid al carrer
Comparteix
L’Ajuntament opta per regular els anuncis per protegir els menors d’edat i fomentar l’alimentació saludable

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa