Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Manga Barcelona més participatiu convoca ‘otakus’ i amants de la cultura japonesa
  • CA

Les portes del 25è Manga Barcelona (anteriorment anomenat Saló del Manga) s’han obert aquest dijous als milers de fans de la cultura manga i anime (‘otakus’) i, en general, de la cultura japonesa. L’edició d’enguany estrena nom i logotip i també destaca per ser la més participativa fins a la data, amb noves activitats com els concursos Manga Barcelona Quest, l’Otaquiz, per coronar els més especialistes en la cultura otaku. Una gran exposició –una de les moltes que s’hi poden veure- repassa els 25 anys del saló, mentre en paral·lel el MNAC repassa l’evolució d’Osamu Tezuka, el “déu del manga”. I quant als convidats de l’edició, brillen els noms dels ‘mangakas’ Aushi Ohkubo, Mizuho Kusanagi i del grup japonès The 5.6.7.8’s.

Milers d”otakus’ han donat el tret de sortida aquest dijous a Manga Barcelona, que fins al 3 de novembre ocuparà uns 78.000 metres quadrats de la Fira de Montjuïc. En aquesta edició, el certamen celebra els seus 25 anys d’història amb diverses activitats commemoratives, com els concursos Manga Barcelona Quest, l’Otaquiz o una exposició que repassa els fets més destacats que han marcat el certamen des del seu naixement.

A més, la programació inclourà altres activitats com conferències, signatures de ‘mangakas’ i tallers al voltant del món del manga, l’anime, el cosplay i la cultura nipona en general. Es posarà l’accent en la seva gastronomia i estètica, que capitanejaran els espectacles que es faran en un nou mini escenari.

Entre els autors convidats, destaquen els noms d’Atsushi Ohkubo (‘Fire force’), Mizuho Kusanagi (‘Yona, princesa del amanecer’), Elsa Brants (‘Sálvame, Pythie’), Sourya Sihachakr (‘Rojo’), Ryota-H (‘Ignite Eight’), Aya Kanno (‘Réquiem por el rey de la rosa’), Homura Kawamoto i Kei Saiki (‘Kakegurui Twin’) i Tsubasa Yamaguchi (‘Ella y su gato’), entre d’altres.

Manga Barcelona reserva un lloc per al cinema de la mà del director de terror Hideo Nakata (‘The Ring’), que presentarà el seu últim film, ‘Sadako’. A més, també tindrà un espai al programa la nova aventura de One Piece, ‘One Piece Estampida’, que arribarà als cinemes al novembre.

Pel que fa a l’apartat musical, el certamen dona la benvinguda a la banda japonesa de rock The 5.6.7.8’s, fundada el 1986 a Tòquio i cèlebre per la seva interpretació al film ‘Kill Bill: Volum 1’, de Quentin Tarantino. A més, també estarà present el grup japonès de pop AKB48.

A més de l’exposició commemorativa dels 25 anys de Manga Barcelona, també s’hi podran veure una mostra dedicada a Bola de Drac i una altra de Tamashii Nations, on s’exhibiran les novetats de la companyia. Paral·lelament, el MNAC exposarà més de 200 originals d’Osamu Tezuka, “el Déu del manga”, per homenatjar la seva aportació a la vinyeta i l’animació japonesa moderna.

De nou, el certamen comptarà amb l’espai Japan Experience, que aproparà als visitants la cultura nipona, i la zona lúdica Manga Kids perquè tota la família aprengui de tècniques de dibuix, guió i disseny per crear un manga.

A part, hi haurà un gran escenari cobert a la plaça de l’Univers que acollirà concursos de ‘cosplay’ com les finals de World Cosplay Summit, Clara Cow’s Cosplay Cup i European Cosplay Gathering.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa