L’oci nocturn utilitzarà l’assaig de l’Apolo per reclamar indemnitzacions

L’oci nocturn utilitzarà la prova pilot que es va celebrar el passat 12 de desembre a la sala Apolo de Barcelona per reclamar responsabilitat patrimonial a l’Estat i a les comunitats autònomes. Segons l’estudi, cap de les 463 persones que van assistir al concert es va contagiar de coronavirus. “Això confirma que no cal associar l’assistència a un concert amb la presència d’infeccions per Covid-19”, ha subratllat la patronal Spain Nightlife en un comunicat. Davant els resultats obtinguts, les associacions del sector ja han assegurat que portaran el tancament de l’oci nocturn als tribunals.

Segons Spain Nightlife, les pèrdues de les discoteques i els bars nocturns de l’estat espanyol pugen a 17.000 milions d’euros des que es va decretar l’estat d’alarma. Per les associacions del sector, els resultats de la prova pilot de l’Apolo constitueixen “un precedent importantíssim” pel que fa a la celebració de concerts en espais tancats. No obstant això, lamenten la “falta de voluntat política” per salvar les empreses del sector i recorden que la celebració d’aquesta prova arriba tard. “Si s’haguessin aprofitat els avenços científics i les noves tecnologies a temps, molts locals estarien funcionant, fins i tot durant el Cap d’Any”, insisteixen.

Pel secretari general de Spain Nightlife, Joaquim Boadas, els resultats de l’estudi “permeten acreditar que l’administració hauria d’haver ofert la possibilitat d’acollir-se a totes aquestes solucions, molt més proporcionades, igual de segures i molt menys letals que la fórmula fàcil de tancar-ho tot i sense ajudes”. La prova pilot del passat 12 de desembre va comptar amb el vistiplau del comitè d’Ètica i Investigació Clínica de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i amb el suport de Primavera Sound i la fundació Lluita contra la Sida.

Nou comentari