Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llibreria Pròleg demana ajuda per trobar un nou local i no desaparèixer
  • CA

Cop dur per a la llibreria Pròleg de Barcelona. Aquest emblemàtic establiment fundat fa 31 anys haurà d’abandonar finalment el local ubicat al carrer Sant Pere més Alt on fins ara estava instal·lat perquè els propietaris d’aquest es neguen a renovar el seu contracte de lloguer.

Segons informa la llibreria a través d’una publicació a les xarxes socials, la intermediació de l’Ajuntament els ha permès evitar haver de plegar veles el pròxim 30 d’octubre, tal com els demanaven els propietaris del local. Així doncs, l’establiment haurà de marxar definitivament el 28 de febrer del 2023.

Tanmateix, la situació de la Pròleg és complicada, ja que ara els responsables del negoci ara es veuen abocats a trobar un nou local on poder continuar amb la seva activitat. “Certament, busquem local, però els preus de mercat actuals no els podem assumir i tampoc hi ha massa temps per esperar ‘rebaixes’ que segur que vindran”, apunta la llibreria.

És per aquest motiu que l’establiment ha fet una crida a través de les xarxes socials per poder trobar un espai on poder donar continuïtat al projecte sense haver d’assumir les despeses d’un mercat immobiliari que sembla condemnar la llibreria a desaparèixer. “Creiem que el que cal és trobar la persona que tingui l’espai on la llibreria podria tenir continuïtat i que sigui algú afí al nostre projecte”, conclouen els responsables, que emplacen la ciutadania a fer-los arribar propostes d’alternatives a l’actual local.

Un referent feminista

La llibreria Pròleg va ser creada fa 31 anys i va ser la primera botiga del sector dedicada a dones a la capital catalana. Durant aquesta trajectòria de més de tres dècades, l’establiment s’ha convertit en un referent per a totes aquelles persones “interessades en el feminisme, en les dones, en escriptores i en assagistes”, remarquen els responsables. A més, Pròleg té un projecte cultural que fa anys que conrea i que aplega moltes persones organitzant tallers literaris, clubs de lectura o presentacions de llibres, i convertint-se en un punt de referència on investigadores de tots els àmbits acadèmics troben els materials que necessiten per a la seva recerca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa