Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’escriptora Irene Vallejo serà la pregonera de Sant Jordi
  • CA

L’escriptora Irene Vallejo serà l’encarregada de llegir el Pregó de la Lectura 2021, organitzat per les Biblioteques de Barcelona amb motiu de Sant Jordi. Nascuda a Saragossa el 1979 i llicenciada en Filologia Clàssica, va obtenir el doctorat europeu per les universitats de Saragossa i Florència. Des de la infantesa es va sentir fascinada per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. Actualment duu a terme una tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i a través de les seves col·laboracions als mitjans.

També celebra des de 2015 col·loquis amb estudiants, participa en activitats de promoció de la cultura i col·labora amb el projecte ‘Believe in art’, que introdueix l’art i la literatura als hospitals infantils. Des del seu llançament el 2019, ‘L’infinit dins d’un jonc’ va conquerir unànimement lectors i crítica, s’ha traduït a trenta idiomes i ha assolit guardons prestigiosos com ara el Premi Nacional d’Assaig 2020.

De la seva obra literària destaquen també les novel·les ‘La luz sepultada’ (2011) i ‘El silbido del arquero’ (2015), les antologies periodístiques ‘Alguien habló de nosotros’ (2017) i ‘El futuro recordado’ (2020), els llibres infantils ‘El inventor de viajes’ (2014) i ‘La leyenda de las mareas mansas’ (2015) i l’assaig breu ‘Manifiesto por la lectura’ (2020).

Aquest pregó literari se celebra des del 2003. Sorprèn, però, l’escassa presència d’autors nascuts a Catalunya o en llengua catalana en la llista de pregoneres i pregoners acumulada. Els escriptors escollits han estat Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes i Mia Couto.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa