Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’escriptora Ana Maria Matute tindrà un carrer a Horta-Guinardó
  • CA

Barcelona té des d’aquest dimarts una placa en homenatge a l’escriptora barcelonina Ana María Matute (1925-2014) a la façana de la casa on va viure, al carrer Plató, 20, del districte de Sarrià-Sant Gervasi. En els propers dies també se li dedicarà un carrer de Barcelona: el carrer Ramiro de Maeztu, del barri de Horta-Guinardó, on també va viure l’escriptora, passarà a portar el seu nom.

La instal·lació de la placa literària dedicada a una de les novel·listes més importants en llengua castellana de la postguerra espanyola forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens. A l’acte hi ha participat el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle. També hi han assistit Juan Pablo Goicoechea, fill de l’autora, i Maria Paz Ortuño, editora i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, a més de diferents representants del món editorial, familiars i amics de Matute.

Més notícies
L'homenatge d'aquest vespre a Carlos Ruiz Zafón / Pere Francesch (ACN)
Barcelona homenatja Carlos Ruiz Zafón, “un barceloní universal que ha traspassat fronteres”
Notícia: Barcelona homenatja Carlos Ruiz Zafón, “un barceloní universal que ha traspassat fronteres”
Comparteix
Mari Carmen Bellver, vídua de l'autor, destaca que l'acte reconeix la seva gran contribució a les lletres i a la ciutat
restaurant can lluis
Restaurants barcelonins del Pepe Carvalho
Notícia: Restaurants barcelonins del Pepe Carvalho
Comparteix
Can Lluís, Casa Leopoldo i la cocteleria Boadas són els establiments on el famós personatge creat per Manolo Vázquez Montalbán gaudia de la seva passió pel bon menjar i beure

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa