L’Escenari Joan Brossa ha anunciat aquest dilluns que abaixa el teló. En un breu comunicat, asseguren que l’Ajuntament de Barcelona, “de forma unilateral i sense fer valdre la pròrroga”, ha decidit no renovar-los la concessió a La Seca, l’edifici on es troba el teatre.

L’espai escènic nascut el 1997 es va traslladar el 2011 a aquest edifici, aleshores amb el nom de La Seca Espai Brossa. El 2018 va renovar el contracte amb l’Ajuntament i va esdevenir Escenari Joan Brossa. De la seva banda, fonts de l’Ajuntament asseguren que el nou Centre de les Arts Lliures de Barcelona, que crearà la Fundació Joan Brossa al mateix edifici, donarà continuïtat a l’activitat teatral i al seu “esperit”, i remarca que no es perd cap espai escènic.

El nou Centre de les Arts Lliures de Barcelona

El lament de l’Escenari Joan Brossa es produeix poques setmanes després que la Fundació Joan Brossa presentés el centre de creació del Centre de les Arts Lliures de Barcelona. El projecte unifica tota l’activitat a l’edifici de la Seca i que, segons fonts municipals, “incorpora” l’Escenari Joan Brossa. En aquesta línia, des de la Fundació expliquen que es va arribar a un acord amb l’Ajuntament i el mateix Hermann Bonnin, per tal de que la Fundació Brossa assumís la gestió conjunta, donant continuïtat al projecte de La Seca.

L’edifici de La Seca serà un espai unificat de creació multidisciplinària a partir del desembre de 2021. Aglutinarà espais dedicats a les arts plàstiques, visuals i les escèniques. L’equipament actual tancarà les portes a mitjans d’aquest juliol per iniciar el procés de reformes i enllaçar la part expositiva amb el teatre, ja que actualment són dues instal·lacions independents. El cost de les obres és de 300.000 euros, subvencionats per l’ICUB.

Nou comentari

Més notícies
La filla del Josep Maria Benet i Jornet, Carlota Benet, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l'acte / Maria Asmara (ACN)

L’Ajuntament homenatja Benet i Jornet, el dramaturg “profundament barceloní”

Colau el considera "una figura decisiva del teatre català" que va "renovar l'escena"
El tinent d'alcaldia Joan Subirats, durant l'estrena de la placa a Joan Brossa i Pepa Llopis / (c) Pep Herrero (ICUB)

Barcelona dedica una placa a Joan Brossa i Pepa Llopis a la casa on van viure

L'Ajuntament ha estrenat avui aquest homenatge a un emplaçament clau en la vida de l'artista i l'activista