Les pel·lícules guanyadores del BCN Film Fest

'Pequeño país', 'The good traitor' i 'Sombra' han estat les premiades

Pequeño país, del director francès Eric Barbier, ha aconseguit el Premi a la Millor Pel·lícula del V Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, el BCN Film Fest. El film adapta la novel·la de Gaël Faye que narra com la vida d’un nen a Burundi canvia quan esclata la violència a Ruanda l’any 1993. The good traitor, de Christina Rosendahl, s’ha endut el premi al millor actor per a Ulrich Thomsen i a la millor actriu per a Denise Gough –compartit amb Isabelle Kabano pel paper que fa a Pequeño país–.

Sombra, de Bruno Gascon, ha obtingut el premi de la Crítica ACCEC i el Premi Film-Història (UB) a la millor pel·lícula pels seus valors històrics. D’altra banda, el premi al millor guió ha estat per a Massoud Bakshi per Yalda, la noche del perdón. En el cas del premi al millor actor, el jurat ha atorgat una menció especial per a Djibril Vancoppenolle i Dayla De Medina, els joves protagonistes de Pequeño país.

El Premi Festival Castell de Peralada a la millor música ha estat, ex-aequo, per a Michele Braga per ‘El poeta y el espía’ i per a Steven Bramson per Last Call. Finalment, en el cas del Premi Film-Història (UB) a la millor pel·lícula pels seus valors històrics, el jurat ha fet una menció especial al film La mujer del espía’de Kiyoshi Kurosawa.

Segons els organitzadors, el festival ha superat els 11.000 espectadors, un 37% més que l’any anterior. 97 de 121 sessions han omplert l’aforament. També han anunciat que la sisena edició del BCN FILM FEST tindrà lloc del 21 al 29 d’abril del 2022.

Nou comentari