Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les millors brases de Barcelona, en un festival inèdit de barbacoes
  • CA

Els artífex dels mercats gastronòmics Eat Street i BCN Més –a la Nau Bostik de Sant Andreu– tenien encara més gana i s’han llançat a la piscina amb un sarau més ambiciós i extens: el primer festival What the foc!. L’edició d’estrena reunirà a grans especialistes de Barcelona en cuina a la brasa, amb un cap de setmana temàtic al parc de la Torrassa de l’Hospitalet. L’entrada gratuïta a l’àrea de barbacoes i la música més actual de Ràdio Primavera Sound aspiren a despertar la curiositat dels aficionats a la bona taula de tota l’àrea metropolitana. 

Ja d’entrada la mostra permetrà observar diferents tècniques de cuina a la brasa, com la caixa xinesa peruana, les calçotades catalanes, els rostits a l’estaca argentins, la graella indonèsia o els peixos a la brasa a l’estil basc. “La cuina amb barbacoa és la més antiga del món i cada país té la seva pròpia tradició”, reivindica l’organització. 

Un cop deleitada la vista, el visitant podrà satisfer també el paladar amb tastets gastronòmics d’arreu del món. A més el festival disposarà d’una zona de terrassa amb taules de pícnic, dues zones infantils i grades pròpies per facilitar l’estada. També hi haurà una zona de barbacoes per als qui s’engresquin i vulguin presumir –amb reserva prèvia– d’habilitats culinàries, dotada de tots els estris necessaris i cistelles de productes càrnics i vegetals de primera qualitat. 

El nou festival de la barbacoa comptarà amb els discjòqueis de Radio Primavera Sound, que deixarà els seus estudis al Born per omplir el parc de música durant dos dies. Ben Cardew, DJ Phidias (Latino Body), Most Wanted Crew (Most Wanted FM) i Mimikamb amenitzaran el dissabte, mentre que diumenge els artistes convidats seran Different Fellows de Maties e aqir, LVCHA del col·lectiu Femnoise i Zonzo.

Entre els cuiners i foodtrucks estrella del festival hi ha Christian Angel Civitale i Matias Tino –de la camioneta de rostits argentins Dos Boludos–, el peruà Jeff Espinoza –del Warike, després de passar pel Tanta barceloní i el Lima London i Lima Floral britànics– o la xef filipina-brasilera Laila Bazham, co-propietària d’Hawker4. Tampoc hi faltarà el xef Kuldeep Singh, cofundador de Masala’73 Curry Bar, ni les propostes d’Arrel Carib. La cuina catalana comptarà amb exponents com Genís Viada i Francesc Brugat –del projecte Cuiners de la Terra–; Raquel Blasco i Marc Santamaría –ànimes de Casa Xica–; Jordi García Bonilla (Carambola) i Jordi Gabaldà (Contrast i l’Agosarada), La Burguesería de Sant Cugat del Vallès i la carta vegana i flexiteriana de Beercat.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa