Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les divertides aventures d’en Tom Sawyer
  • CA

Quan ets petit quasi tot s’hi val i si tu penses que ets un gran detectiu ho seràs. Tom Sawyer, detectiu arriba al Teatre Regina (carrer de Sèneca, 22) en format d’obra de teatre musical en català, que fa una crida als infants per gaudir d’una història misteriosa i aventurera de la mà d’en Tom Sawyer i el seu millor amic Huckleberry.

Les aventures de Tom Sawyer és una novel·la de l’escriptor Mark Twain de l’any 1876. Es tracta de les aventures d’un noi que viu prop del riu Mississipí. El xicot és criat per la seva tieta Polly, però no sempre fa cas a les seves ordres i es podria dir que en Tom és una mica rebel.

A la primavera, en Tom rep un kit d’investigador. El xicot està molt il·lusionat perquè pensa que gràcies al maletí podrà resoldre tots els misteris del món. Quan es troba amb el seu millor amic Huckleberry li explica i li mana si pot ser el seu ajudant. Un dia la tieta Sally els convida a passar uns dies a casa seva. L’aventura comença durant el viatge al vaixell, on els xicots es veuran endinsats en una trama misteriosa sobre uns diamants robats, dos lladres anònims i l’oncle d’en Tom, en Silas. En Tom és un noi molt intel·ligent i entusiasmat i veu una oportunitat d’investigar coses a qualsevol lloc.

Un musical en català per als més menuts de la casa

En Huck, el millor amic d’en Tom, és un noi divertit, però no és tan intel·ligent com el protagonista i farà tot el possible per estar a l’altura del seu millor amic. En Silas, el tiet d’en Tom, es convertirà en un dels protagonistes. És un home amable, bo i dolç que es veu involucrat en un crim del qual la seva família intentarà desvincular-lo.

Durant l’obra, els actors interpreten l’apòleg amb cançons, dansa i una molt bona actuació. La interpretació de cançons és important, ja que ajuden a fer l’espectacle més divertit i a no perdre el fil en cap moment. Arran de moments musicals els personatges representaran moments clau per entendre el conflicte. Per exemple, en Tom explica al seu amic Huck una història en el desert amb molta música i balls.

Respecte a l’escenografia, l’escenari no és buit en cap moment. Els protagonistes aconsegueixen omplir la tarima molt bé amb la seva presència i els objectes que utilitzen. A més a més, compten amb grans estructures de fusta que serveixen els personatges per elaborar els escenaris en tot moment com per exemple: el vaixell, la presó o una casa.

Cal destacar el vestuari dels personatges. Es tracta de meravellosos conjunts de roba ambientats en l’any 1876, l’època de la guerra de Successió. Els vestuaris són antics i vesteixen amb pantalons vells, faldilles llargues i barrets.

El duet dels investigadors Tom Sawyer i Huck Finn arriben al teatre Regina per protagonitzar una aventura divertida i misteriosa. Els nois lluitaran per descobrir la veritat i fer justícia amb valors com el de l’amistat o l’amor de família. És una obra de teatre musical i familiar que els aventurers no es poden perdre!

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa