Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’edifici del Banc d’Espanya obrirà al públic una sala per exposar Sert
  • CA

El Banc d’Espanya de plaça de Catalunya obrirà al públic un conjunt d’obres del pintor Josep Maria Sert exposades íntegrament en una sala, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN de fonts del Banc d’Espanya. Les obres estaven repartides en diverses estances. Les fonts consultades han explicat que gran part dels llenços estaven accessibles al públic al pati d’operacions i que la grandària de l’obra feia molt difícil exposar-la en la seva integritat. De fet, el més gran de tots fa 7 x 3 metres.

Està previst que les obres abandonin l’edifici i quan tornin d’aquí dos anys siguin instal·lades tal com Sert les va concebre per al palau venecià en una nova sala ubicada a la primera planta. Sert va rebre l’encàrrec l’any 1934 de decorar el saló de ball del palau venecià per part d’Alexis Mdivani, príncep georgià. El conjunt pictòric format per set llenços el va adquirir després el príncep Nicolau de Romania i, als anys 50, va passar a ser propietat del Banc d’Espanya, que els va instal·lar a la seu de Plaça Catalunya de Barcelona.

Durant la rehabilitació de l’edifici de plaça de Catalunya, el conjunt serà dipositat en un magatzem climatitzat i la restauració es realitzarà al seu nou emplaçament. La nova ubicació de les obres rebrà el nom de La Sala o el Saló Sert i tindrà una accés independent des de plaça de Catalunya.

Més notícies
La metamorfosi de plaça Catalunya: de feu d’atracadors a ‘hub’ tecnològic
Notícia: La metamorfosi de plaça Catalunya: de feu d’atracadors a ‘hub’ tecnològic
Comparteix
La inauguració de la botiga de Huawei la converteix en espai de referència per als compradors de mòbils
Huawei inaugura una botiga a tocar de la d’Apple a plaça Catalunya
Notícia: Huawei inaugura una botiga a tocar de la d’Apple a plaça Catalunya
Comparteix
El gegant xinès celebra l'obertura del segon establiment més gran de la companyia a Europa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa