Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Lectura a l’aire lliure amb les bibliopiscines i biblioplatges

Arriben les vacances i més temps per a la lectura. Llegir a l’aire lliure és un dels plaers que tenim més a mà els barcelonins: només per la gran quantitat de platges vigilades i sanejades que tenim a tocar de la ciutat, sinó perquè també tenim un ampli servei de bibliopletges i bibliopiscines.

[r:1]

Aquest estiu, els usuaris poden disposar de 28 bibliopiscines, una biblioplatja i tres espais més habilitats per a la lectura a l’aire lliure (mercats, jardins, parcs). Es tracta d’espais habilitats per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomerntar la lectura i contribuir a crear nous lectors per la via d’associar la lectura amb el temps de lleure.

Les biblioplatges i bibliopiscines ofereixen als banyistes llibres per a tot tipus d’edats i interessos: novel·la curta, còmics, contes, revistes i diaris, un tipus de document que permet la lectura ràpida. També s’ofereixen activitats com ara tallers, xerrades i narracions de contes i, en alguns casos, també accés al servei Wi-Fi. Per utilitzar tota aquesta oferta, l’usuari només ha de presentar algun document que l’identifiqui.

Un servei de biblioplatja / Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona

Foto: Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona

Els dies i horaris de les bibliopiscines i biblioplatges varien segons el municipi. La majoria comencen entre mitjan de juny i principis de juliol. Es pot consultar tot el llistat de municipis, horaris i dates a la Biblioteca Virtual, on també es pot descobrir mil maneres de viure l’estiu. Hi ha un munt de recursos: receptes estiuenques, propostes plenes de llibres, còmics, pel·lícules, música, festivals i concerts. Per als més viatgers, s’hi troben idees per viure experiències inoblidables. També hi ha consells per cuidar-se mentre es pren el sol. I també, recursos sobre món laboral i formació per a qui treballi en feines d’estiu.

Com ja es tradició, els usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals ja poden recollir el ventall d’estiu que s’edita anualment per refrescar-se. Aquest any, l’il·lustrador Jordi Triola, finalista dels Premis Junceda de Futurs Creadors, ha fet un disseny que reforça la idea que les biblioteques són un punt de trobada i de connexió de les ganes de saber, que inclouen diferents maneres d’aprendre i de generar coneixement.

Aquest material arriba acompanyat d’una campanya de participació que demana als usuaris que aquest estiu es facin fotografies amb el ventall i les comparteixin a les xarxes socials amb l’etiqueta #connectemsabers.

I el portal Gènius per als més petits

I, per als nens i nenes, el portal Gènius també inclou recomanacions pensades per als més petits. No només podran llegir novel·les, còmics o contes, també fer tallers, assistir a xerrades o narracions de contes a les biblioplatges, bibliopiscines i els espais més a l’aire lliure, com ara jardins, parcs o terrasses.

Més notícies

La Diputació destina 830.000 euros a la seguretat i salubritat de les platges

Notícia: La Diputació destina 830.000 euros a la seguretat i salubritat de les platges
Comparteix
Ofereix als ajuntaments dels 25 municipis costaners la campanya 'Cuida les platges i cuida’t tu'
Notícia: La Diputació destina 830.000 euros a la seguretat i salubritat de les platges - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa