Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament no renovarà la cessió del teatre de La Seca
  • CA

El tinent d’alcaldia Joan Subirats ha reconegut a la comissió de Cultura, en resposta a un prec de JxCat, que l’Ajuntament no té intenció de renovar la concessió vigent de l’espai teatral La Seca del carrer Flassaders (Ciutat Vella). Ha detallat que la societat limitada Bonín Julve va rebre l’espai el juny de 2011, després de la rehabilitació de l’edifici –una antiga fàbrica de moneda– per un període de 10 anys. El termini expira el mateix mes de 2021, però el consistori ha concedit una petita pròrroga a la concessionària perquè pugui usar-lo fins al 31 d’agost i així acabar la temporada actual.

A partir de l’1 de setembre l’immoble obrirà una nova etapa. Actualment acull dos projectes, ha explicat Subirats, el de l’Escenari Joan Brossa i el de la Fundació Joan Brossa. L’origen és compartit, ja que l’espai escènic el van inaugurar el 1997 el poeta Joan Brossa (1919-1998), el mag Jesús Julve “Hausson” i el director teatral Hermann Bonín –mort aquest setembre–. A partir de 2011 l’ICUB va integrar l’escenari a Xarxa de Fàbriques de Creació.

El tinent d’alcaldia ha avançat que la voluntat municipal és “unificar els dos projectes” amb una proposta única cultural. Aquesta estaria regida per 5 eixos estratègics, que ha enumerat: la figura de Joan Brossa; processos creatius i arts en viu; paraula, imatge i acció; exhibició i investigació; i educació i política. “La direcció del projecte conjunt té previst mantenir la col·laboració amb la societat Bonín Julve”, ha reblat.

Ferran Mascarell (JxCat), que havia formulat el prec, ha demanat al govern municipal que intervingui en aquesta transició per “assegurar que les experiències d’ambdós projecte sumin” i no es perdin els “23 anys d’experiència teatral” de l’actual concessionària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa