Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau pressiona Salut anunciant la cancel·lació del Grec
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat a través d’una piulada que el consistori cancel·la “a contracor” el festival Grec i ha obert un foc creuat de retrets amb la conselleria de Salut. Al mateix tuit també diu que des d’aquest dilluns tanquen tots els equipaments esportius i culturals, arran del document de preguntes i respostes sobre les restriccions que ha publicat la Generalitat.

Els alcaldes dels 13 municipis metropolitans van demanar ahir a la Generalitat que clarifiqués les restriccions. L’Ajuntament havia demanat permís el mateix divendres per mantenir el Grec i, en no haver rebut cap resposta formal per escrit, ha considerat que tenia l’obligació de suspendre tots els actes culturals “encara que respectin les precaucions”. L’anunci sobtat de l’alcaldessa, que ha sacsejat el món cultural de Barcelona, posa pressió a la Generalitat per agilitzar les autoritzacions.

El Govern no havia respost la carta, però sí que havia donat aval tàcit al festival. En la mateixa roda de premsa en què s’anunciaven les mesures, la consellera Meritxell Budó va mencionar que el festival Grec seria una excepció i podria seguir endavant perquè estava garantida la traçabilitat en cas de contagi. La consellera Vergés ha reaccionat visiblement indignada i l’ha instat a seguir la via dels permisos abans d’anunciar cancel·lacions i fer retrets.

Tot i així, Colau no se n’està de criticar les instruccions de la Generalitat i veu “incoherent” que es permeti “mantenir terrasses o platges obertes” i es prohibeixin els espectacles d’aforament controlat. L’estratègia municipal, dona a entendre, serà anar demanant permisos al Procicat perquè s’autoritzi totes les activitats possibles: “Acompanyarem sectors afectats per demanar excepcions que són de sentit comú”. Ho ha piulat i ho ha reiterat en persona a la porta del festival Cruïlla, al que assistia aquesta nit.

El GREC podria ‘descancel·lar-se’ demà

La suspensió del GREC no és inamovible. Fonts municipals matisen al TOT Barcelona que “si demà” arriba l’autorització oficial del Procicat per mantenir el festival, la programació seguirà endavant. Dilluns a la nit està previst precisament un concert del grup Manel molt esperat pel públic.

De moment, la funció d’aquest diumenge nit s’ha mantingut. Així, ha pogut estrenar-se l’espectacle Peeping Tom. El tinent de cultura Joan Subirats, en una altra piulada, ha obert la porta a aconseguir permís de la Generalitat per mantenir la funció de dilluns a la nit. El perfil de Twitter del festival també ha sembrat esperances sobre la resta de programació, desconcertant als espectadors que tenen entrada pels propers dies.

El cicle de concerts municipal Sala BCN, que es celebra a Montjuïc, ha fet servir la mateixa formula que el Grec. “Estem esperant la confirmació final de la Generalitat per saber com afectarà a la resta de la programació”, ha piulat l’Institut Municipal de Cultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa