Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La ruta històrica pel port amb ‘Las Golondrinas’ s’inaugura amb molt públic local

Cent persones s’han pujat aquest matí a bord de Las Golondrinas, l’embarcació més antiga del Port de Barcelona, i han inaugurat les passejades gratuïtes per la zona portuària. La iniciativa, dins dels actes de commemoració dels 150 del port, ha omplert l’embarcació d’un públic més adult i local del que és habitual. “Volem que coneguin tant la seva història com el seu futur”, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies el guia i patró del vaixell Jordi Sangenís. Fins a finals d’any hi haurà 16 sortejos més de visites gratuïtes i el proper és per al dia 11 de maig.

El viatge amb golondrina, que dura uns 40 minuts, permet fer un itinerari pels principals emblemes del port, com el pont llevadís Porta d’Europa, la Torre del Rellotge –l’antic far utilitzat durant el regnat de Carles III i que avui dia és el punt d’atracada dels vaixells de pesca–, l’escullera i l’hotel W, entre d’altres.

El recorregut, que també inclou una visita dels molls comercials i dels creuers, estarà amenitzat per un guia que explicarà els elements i dades més significatius d’aquests 150 anys del port. La història de la infraestructura es remunta als segles V i IV abans de Crist, tot i que no va ser fins al 5 de febrer de 1869 que es va constituir la Junta d’Obres del Port de Barcelona, la primera entitat dedicada a gestionar la instal·lació i que va promoure les obres del port modern.

“Els darrers 150 anys constitueixen la part més fascinant i intensa de la llarga història del port. La Junta d’Obres del port va assentar les bases del port modern i ens ha permès arribar on som avui. És una oportunitat per recordar l’enorme transformació que el port ha experimentaten aquest temps i volem celebrar-ho amb tots els ciutadans i amb la Comunitat Portuària”, explica la presidenta del port, Mercè Conesa.

Més notícies

L’Open Arms salpa del Port de Barcelona

Notícia: L’Open Arms salpa del Port de Barcelona
Comparteix
L'ONG va haver de posposar la sortida pel mal temps | La setmana passada l'Estat va desbloquejar el vaixell després de tres mesos
Notícia: L’Open Arms salpa del Port de Barcelona - Mobile

El Port de Barcelona sorteja viatges amb Golondrina per celebrar el seu 150 aniversari

Notícia: El Port de Barcelona sorteja viatges amb Golondrina per celebrar el seu 150 aniversari
Comparteix
Cada mes es faran dues visites marítimes gratuïtes per les instal·lacions del port a bord dels emblemàtics vaixells
Notícia: El Port de Barcelona sorteja viatges amb Golondrina per celebrar el seu 150 aniversari - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa