Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plaça nova d’un campus universitari portarà el nom de Joan Margarit
  • CA

El districte de les Corts, ​​la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han rendit aquest dilluns un homenatge al poeta i arquitecte Joan Margarit –mort al febrer– en un acte, en què han proposat el seu nom per a una nova plaça del Campus Diagonal Sud.

L’espai que portarà el nom de Margarit és l’actual parc de la Bederrida, té gairebé 7.000 metres quadrats i és un espai a l’aire lliure destinat a la pràctica esportiva, entre els carrers Pau Gargallo, Martí i Franquès, Baldiri i Reixach i Pascual i Vila, segons han informat les institucions en un comunicat.

El regidor del districte de les Corts, Joan Ramon Riera, ha remarcat que des del districte posen sobre la taula del debat ciutadà la transformació del Campus Sud i fan seva la proposta del món universitari de dedicar “la plaça que ha de ser el cor de la nova transformació de campus “a Joan Margarit.

El rector de la UPC, Francesc Torres, ha recordat que Margarit era catedràtic de càlcul d’estructures i investigador, i ha dit que la universitat s’adhereix a la iniciativa de donar el nom de poeta a l’àgora del Campus Sud.

Per la seva banda, el rector de la UB, Joan Guàrdia, ha destacat la rellevància de la remodelació del Campus Diagonal Sud i més encara si inclou un reconeixement a Margarit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa