Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘La motxilla de l’Ada’ i l’amor incondicional dels pares
  • CA

El teatre SAT (carrer Neopàtria, 54) acull l’obra de teatre Motxilla de l’Ada. És una història emotiva i tendra sobre com l’Adam es converteix en l’Ada. L’obra està protagonitzada pels pares de l’Ada (Xavi Idàñez i Txell Botey)

Des de ben petits, i fins i tot abans de néixer, les persones duen una motxilla invisible a l’esquena. Aquesta motxilla està plena d’etiquetes que la societat atribueix a cadascú. Però el món està canviant i cada vegada menys persones tenen por de mostrar la seva veritable identitat.

La motxilla de l’Ada és la història d’una nena transgènere. Els seus pares expliquen el procés de com la seva filla es descobreix a ella mateixa i de com van assimilar el canvi. L’Ada, quan va néixer portava a l’esquena una motxilla invisible que amb el pas dels anys cada vegada pesava més.

Arran de diverses pistes els seus pares comprenen que l’Adam es troba en un procés de canvi. Petits detalls com pintar-se les ungles, vestir-se com la seva millor amiga Carla o les xerrades especials amb l’àvia, ajuden els pares a comprendre el missatge que l’Ada està enviant al món.

L’espectacle consta d’una escenografia completa, que és plena d’objectes que els pares de l’Ada utilitzen per narrar la història. Per exemple, la roba de les botigues o els pintaungles. A més a més, l’espectacle té una banda sonora que acompanya, ‘’Els Tietes’’,  i el seu disc ja està a la venda.

Es tracta d’una representació per explicar als més petits com és sentir-se algú que no ets i de com actuar davant d’aquesta situació. També és la mostra d’un amor incondicional d’uns pares cap a la seva filla deixant-la volar i decidir ser qui vulgui ser.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa