L’art és una forma d’expressar sentiments, sensacions, ambicions o idees. En Paul Klee va ser un pintor suís que manifestà el seu talent amb obres del surrealisme, de l’expressionisme i l’abstracció. I Klé arriba al teatre SAT (carrer Neopàtria, 54) i dura 50 minuts. La companyia teatral responsable del show, Addaura Teatre Visual, fa una crida als més menuts de la casa a descobrir el món de l’artista arran de peces musicals, interpretacions infantils i molts colors que donen vida a l’escenari.

L’espectacle està dividit en petites posades en escena que duren el temps de les peces musicals d’en Paul Klee. En començar, els actors capten ràpidament l’atenció del públic a causa del magnífic joc de colors, dansa i música que aconsegueixen en tan sols els primers minuts. El sentit de les escenes no està lligat entre si, però l’essència de l’artista les uneix una darrera l’altre.

Durant la trajectòria artística de Paul Klee destaca l’ús dels colors. En els seus inicis l’artista rebutjà l’ús d’aquest i considerava que únicament són decoració. Després d’un temps, en Klee va descobrir que podia utilitzar els colors de formes meravelloses i llavors a les seves obres existia una manipulació d’una gran gamma de colors. Durant la representació, se segueix l’essència de l’artista amb posades en escena on els colors dominen l’escenari.

Com diu l’artista “un dibuix és una línia que surt a passejar” i la companyia Addaura Teatre Visual explora la representació d’aquest dit. Cal destacar la importància del vestuari durant tota la representació. Els actors duen roba de base negra sobre la qual jugaran afegint vestits, capes, faldilles o petites construccions artístiques amb capses. També sorprendran als més petits de la casa amb efectes especials.

Respecte a l’escenari no és buit en cap moment, els actors aconsegueixen cobrir en tot moment cada espai de la tarima amb la seva presència. L’escenari no té objectes, però els personatges l’omplen amb la seva presència. A més a més, l’escenografia està planificada amb l’objectiu de focalitzar l’atenció de l’espectador en els personatges i els seus moviments.

També, la companyia teatral ha decidit jugar amb les noves tecnologies fent que l’actuació es torni molt més original. En determinades escenes, els actors juguen amb llums, efectes visuals o sorolls que deixen al públic amb la boca oberta. Per exemple, cal destacar la combinació del vestuari i les llums. En una escena de dansa els artistes duen vestits amb leds amb formes d’animals.

En efecte, és un espectacle original i educatiu pels més joves de la casa. És una barreja d’innovació que educa i entreté. Per tant, el teatre SAT acull l’obra Klé perquè com deia en Paul Klee, ‘’l’art és fer visible el que és invisible’’.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa