La Fura dels Baus recrearà el seu històric muntatge ‘Manes’ pel Grec

La companyia ha estat girant amb l'espectacle per Catalunya, Mallorca i França per commemorar els seus 40 anys de vida

La Fura dels Baus “recrearà” del 17 al 21 de juliol al Museu Marítim de Barcelona el seu històric i impactant espectacle de teatre físic ‘Manes’ (1996). La companyia va recuperar el muntatge l’any passat i ja l’ha estat girant tant per Catalunya, Mallorca i França. Ara arriba a Barcelona en el context del Festival Grec, i com a part de la celebració dels 40 anys de la companyia.

El seu director, Pere Tantiñá, ha dit que tenien ganes de reivindicar el “llenguatge furero” avui, i ha assenyalat la paradoxa que fa 25 anys podien fer coses més transgressores que avui, normalment “per raons de seguretat”. L’icònic grup teatral aprofitarà l’estada a Barcelona per estrenar una exposició commemorativa i gratuïta de tota la seva trajectòria.

Sisè espectacle de la Fura dels Baus

‘Manes’ va ser el sisè espectacle de la Fura dels Baus, estrenat el juny de l’any 1996 al festival d’El Ejido (Almeria). En aquell moment va sacsejar l’escena teatral pel concepte d’espectacle i per la manera com impactava els espectadors que hi assistien. A més, va ser el darrer muntatge de la companyia concebut sense aliats externs.

‘Manes’ va impactar per la manera com submergia l’espectador en la naturalesa animal, el concepte clau de l’espectacle. Amb l’habitual absència d’escenari ni de sentit narratiu, l’espectacle volia fer reflexionar sobre elements com el sexe, el menjar, el naixement o la mort a través d’escenes de ritualitat (amb animals vius inclosos) i altres impactes, tot sempre ben a prop d’un públic que es barrejava amb els actors en constant moviment. ‘Centrifugar cervells, remoure budells’, era un dels ‘leitmotivs’ del xou.

La recuperació de l’espectacle és la primera de la història de la Fura dels Baus i forma part de la celebració dels 40 anys de trajectòria de la companyia, quatre dècades durant les quals la companyia ha creat prop de mig miler de projectes artístics amb el seu llenguatge propi (espectacles teatrals, produccions operístiques, intervencions, peces audiovisuals i ‘performance’ de tota mena) i amb aliats diversos.

Més informació

Nou comentari