Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Filharmònica de Viena actuarà per primera vegada a la Sagrada Família
  • CA

La Filharmònica de Viena actuarà el 18 de setembre a la Sagrada Família en un concert produït per RTVE per a la Unió Europea de Radiodifusió (UER), que s’emetrà en directe a La2 i desenes de cadenes europees i del mon. L’orquestra interpretarà la Simfonia núm. 4 d’Anton Bruckner. El concert acollirà públic per invitació, i s’obrirà un sorteig a les xarxes de la basílica per poder assistir a l’assaig general, el dia anterior.

Ajornat del 2020 per la pandèmia, el recital forma part de la gira de la formació interpretant les simfonies completes de Bruckner en llocs icònics d’Europa i és una de les tres produccions televisives anuals de la UER. La UER manté un acord amb la Filharmònica mitjançant el qual les seves televisions membres produeixen i emeten tres concerts anuals: el Concert de Cap d’Any al Musikverein de Viena, el Conert Nit d’Estiu als jardins del Palau de Schönbrunn, i un altre “especial”.

Més que un concert

És aquest tercer el que enguany se celebrarà a la Sagrada Família produït per Ràdio Televisió Espanyola i retransmès a través de La2 i els altres mitjans digitals de la corporació, així com per almenys les 43 televisions de la UER que ja s’han apuntat a l’emissió. “És més que un concert: ha esdevingut una missió per superar tants petits i grans problemes derivats de la pandèmia, i estic segur que tot el món l’estarà mirant”, asseverava aquest matí des de Viena el president de la Filharmònica, Daniel Froschauer.

La producció s’ha endarrerit un any degut a la crisi sanitària, però ha tirat endavant per l’entesa entre l’orquestra, la Sagrada Família i la Fondazione Pro Musica e Arte Sacra, que és la promotora del concert i de la gira de la Filharmònica basada en repertori d’Anton Bruckner. El concert consistirà en la Simfonia núm. 4 en mi bemoll major, ‘Romàntica’, d’Anton Bruckner, que es va estrenar el 20 de febrer del 1881 per la mateixa Filharmònica de Viena. Aquest matí tots els implicats en la producció han recordat que aquella estrena es va produir aproximadament un any abans que s’iniciés la construcció de la basílica d’Antoni Gaudí a Barcelona.

Públic a la Sagrada Família

Més enllà de la seva transmissió televisiva, el concert de la Filharmònica de Viena també tindrà públic presencial. El temple no ha concretat quantes persones seran, però sí que n’hi haurà tant el dia 18 com a l’assaig general del dia 17. “Donades les comprensibles restriccions sanitàries i de l’aforament determinades pel Procicat”, que es compliran “estrictament” –ha dit el bisbe auxiliar de Barcelona i membre de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Sergi Gordo–, s’oferiran dues funcions, una exclusiva per a convidats i l’altra “oberta a la ciutadania”. La institució obrirà un concurs a través de les seves xarxes socials perquè tothom pugui optar a aconseguir una entrada, que serà gratuïta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa