Homenatge a Pau Donés el dia que hagués complert 55 anys

Oncòlegs del Vall d'Hebron i d'altres centres que el van atendre reten honors al poble del pare del cantant

Aquest dilluns hagués fet 55 anys el cantant Pau Donés, que va voler fer visible la seva corprenedora lluita contra el càncer fins que va morir l’any passat. Coincidint amb la data de l’aniversari del líder de Jarabe de Palo, sanitaris dels centres mèdics que el van assistir durant els cinc anys que va patir càncer de còlon l’han retut un homenatge a Montanuy, la localitat del Pirineu d’Osca on va nèixer el pare de Donés i on s’ha inaugurat avui una placa, una escultura i un mirador que recorden l’intèrpret. En l’acte han participat personal mèdic, infermers i investigadors de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, de l’Insistut d’Oncologia del Vall d’Hebron, de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, l’Institut Català d’Oncologia i Aran Salut.

Diferents professionals que van estar en contacte amb el músic barceloní han lloat l’enteresa amb què va afrontar la malaltia i que contribuís a recaptar fons amb concerts solidaris i un documental. “Va fer un esforç ingent per contribuir al finançament de la recerca fins als seus últims dies i va convertir-se en la veu de molts pacients. Amb el seu carisma va ser clau per a la desestigmatització del càncer i li va fer front d’una manera generosa, vital i compromesa. Sempre li estarem agraïts”, ha reconegut el cap del servei d’Oncologia Mèdica del Vall d’Hebron, Josep Tabernero.

“Era una persona entranyable, molt vital, i un pacient molt disciplinat”, ha resumit Ramon Charco, un dels metges que van operar Donés el setembre de 2015 al Vall d’Hebron. L’oncòloga de l’hospital barceloní que va atendre el cantant, Elena Élez, l’ha definit com a valent i generós. “El Pau va voler conèixer des de bon començament la base biològica de la seva malaltia, va entendre tots els procediments mèdics i quirúrgics als quals es va sotmetre i fins i tot va participar en estudis clínics que van permetre impactar de forma significativa en el pronòstic de la mateixa preservant una gran qualitat de vida”, ha explicat.

Més informació

Nou comentari