Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Guitar Bcn anuncia Zucchero, Joe Satriani, Pat Metheny i els Amics de les Arts
  • CA

La 31a edició del Guitar Bcn comptarà amb Zucchero, Joe Satriani, Pat Metheny, Jethro Tull o Pablo Milanés com a artistes internacionals més destacats, i una important nòmina de músics catalans entre els quals destaquen les presentacions de nou disc d’Els Amics de les Arts, Carlos Sadness i Nil Moliner. De fet, aquest any el festival presumeix del fet que l’escena local aglutina quasi el 50% de les localitats a la venda. Tot plegat, en una edició que aspira a superar els 50.000 espectadors dels darrers anys. Los Secretos, Nouvelle Vague, Danny Ocean, Núria Graham, Xoel López o Ferran Palau, i fins a gairebé una quarantena de músics (alguns encara per confirmar) passaran pels 12 escenaris que tindrà el festival en aquesta ocasió.

El Guitar Bcn ha presentat aquest dilluns el gruix de la programació de la seva 31a edició, del qual ja s’havien avançat les actuacions de Coque Malla i de Los Secretos. Avui s’han anunciat una trentena llarga de nous artistes, entre els quals hi ha una nòmina important de músics catalans: Els Amics de les Arts, Carlos Sadness, Nil Moliner, Núria Graham, Ferran Palau, Arnau Griso, La Sra. Tomasa i Suu.

El director de The Project i del festival, Joan Rosselló, ha posat l’accent en aquest fet i ha explicat que per primera vegada l’escena local acapara 25.000 entrades, és a dir, gairebé el 50% de les vendes potencials del festival. “Ens en sentim molt orgullosos”, ha manifestat. No és que la meitat del cartell el formin artistes catalans, sinó que alguns d’aquests actuaran amb grans aforaments que engreixen el total d’entrades venudes per músics d’aquí. Són els casos del concert d’Els Amics de les Arts, a l’Auditori del Fòrum el 16 de maig, el d’Arnau Griso, al Sant Jordi Club el 15 de febrer, o el doble concert de Nil Moliner a Razzmatzz (29 de març i 21 de novembre).

Rosselló també ha anunciat que s’han marcat com a objectiu arribar als 60.000 espectadors. Els últims quatre anys el festival ha superat la xifra de 50.000 entrades venudes i ha registrat un 90% d’ocupació. El Guitar Bcn va ampliant i variant el catàleg de sales on se celebra, i en la propera edició en seran dotze: Liceu, Palau de la Música, Razzmatazz, Apolo i Apolo 2, Sala Barts, Teatre Auditori de Sant Cugat, Luz de Gas, Auditori del Fòrum, Sant Jordi Club i L’Auditori.

En l’apartat internacional visitaran el festival l’estrella italiana Zucchero, el guitarrista de jazz Pat Metheny, el virtuós guitarrista Joe Satriani (que rebrà la ‘púa d’or’ del festival), Jethro Trull,, Noa (concert especial de 30 anys de carrera), Nouvelle Vague, Pablo Milanés, Erlend Øye & La Comitiva, Lee Fields, Eleftheria Arvanitaki, Danny Ocean, Bebel Gilberto, Kevin Johansen i The Milk Carton Kids.

Del panorama estatal destaquen els noms de Los Secretos, Coque Malla, Dancetería (Miss Caffeína amb Varry Brava), Xoel López, El Kanka, Second o el concert familiar (per primera vegada al festival) de Chumi Chuma, liderat per un component de Vetusta Morla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa