Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guia per no perdre’t res sobre els llums de Nadal 2022 a Barcelona
  • CA

Qui sap si el 24 de novembre ens podrem posar la bufanda, els guants i el gorret del Pare Noel… però el que és segur és que a Barcelona es donarà el tret de sortida a les festes de Nadal tant si fa molt fred com si no. És el dia escollit per encendre els llums, i el lloc triat és la plaça Major de Nou Barris. Us presentem dades clau per poder gaudir d’aquest enllumenat:

Quan, on i com s’encendran els llums de Nadal

El 24 de novembre a les 18.00 h, la plaça Major de Nou Barris, que acollirà l’espectacle que donarà el tret de sortida a la il·luminació de Nadal de Barcelona. La productora La Brutal ha dissenyat l’espectacle ‘Anys Llum’, una proposta musical i humorística que recorrerà la història de la humanitat per demostrar el paper que de sempre ha tingut la llum per als éssers humans. El show musical comptarà també amb la participació de la coral comunitària Musical’s Choir del Raval.

La nit de l’encesa, al mateix escenari de la Plaça Major, també s’estrenarà en directe la cançó de Nadal que enguany han compost Ginestà, el jove duet de Sant Andreu del Palomar i que han titulat ‘Barcelona és un regal’. 

Fins quan tindrem carrers enllumenats

Els llums s’exhibiran als carrers de Barcelona entre el 24 de novembre i el 6 de gener

Quin serà l’horari de la il·luminació de Nadal

Els horaris variaran en funció dels dies:

  • De diumenge a dijous, els llums seran encesos de 17.30 a 22 hores.
  • Els divendres i dissabtes, hi haurà enllumenat nadalenc de 17.30 a 23 hores.
  • I els dies extraordinaris com el 31 de desembre i el 5 de gener, la il·luminació brillarà de 17.30 a 01.00 hores.

Seran menys hores de les habituals. La raó? Contribuir a la sostenibilitat del planeta. S’han retallat 42 hores de l’enllumenat i la inversió en instal·lacions LED permetran reduir un 31% el consum elèctric previst de la ciutat per Nadal, durant els dies d’enllumenat. 

Algunes novetats que has de conèixer

El passeig de Gràcia ha dit adeu a les papallones i estrena una nova decoració inspirada en l’estrella de la torre Verge Maria de la Sagrada Família. Com han explicat els comerciants del passeig, les estrelles seran de dotze puntes i dos metres de diàmetre, amb un disseny 3D. Aniran acompanyades de cascades de llum de fins a tres metres i, a més, s’hi afegiran estels que durant el dia reflectiran llums a terra per tal de generar un ambient nadalenc tot el dia. 

Per altra banda, la il·luminació dissenyada per la Plaça CatalunyaAragó i la Gran Via de les Corts Catalanes, que és obra de l’Estudi Antoni Arola, es manté un any més, com també la de la plaça Urquinaona, l’Avinguda del Paral·lel i la Via Laietana, juntament amb els Mercats Municipals. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa