Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Grafitis i murals a les Tres Xemeneies per reclamar la llibertat de Pablo Hasél
  • CA

Una quinzena d’artistes han pintat aquest diumenge al migdia grafitis i murals de gran format als Jardins de les Tres Xemeneies –al barri del Poble-sec de Barcelona– per reclamar la llibertat de Pablo Hasél. Aprofitant la llarga paret del passatge de la Canadenca i altres murs interiors del parc, els grafiters han apostat per diverses creacions: des de pintar un gegant ‘Llibertat d’expressió’ fins a paròdies del rei emèrit Joan Carles I passant per retrats realistes de Hasél amb lletres de les seves cançons. “Es tracta d’una resposta de la gent de la cultura, dels grafiters i de la pintura mural contra l’imminent empresonament de Pablo Hasél. Una acció de resposta més al carrer contra aquesta injustícia“, ha afirmat l’artista Sigrid Amores.

Diversos artistes fan els seus grafitis en suport a Hasél a la paret del passatge de la Canadenca / ACN

“Nosaltres estem fent un mural reivindicatiu amb un retrat de Hasél i diverses paraules seves”, ha precisat Amores davant una de les parets interiors dels Jardins de les Tres Xemeneies. Un dels grafitis en suport del raper lleidatà ja fa uns dies que es troba a la paret del passatge de la Canadenca. Es tracta del que va fer l’1 de febrer l’artista urbana LaCastillo amb dues siluetes de Pablo Hasél micròfon en mà i el rei emèrit i la frase: ‘No pienso callarme porque al callarme pienso. Con un arsenal de palabras no estoy indefenso‘. En paral·lel, aquest cap de setmana diverses ciutats d’arreu de l’Estat han celebrat manifestacions i actes de protesta contra l’empresonament de Hasél, entre les quals Madrid, Granada, Saragossa, Bilbao, Ourense, La Corunya o Vigo.

Dos artistes realitzant els seus grafitis en suport a Hasél a la paret del passatge de la Canadenca / ACN

L’Audiència Nacional va ordenar l’ingrés a presó del raper català en un termini de 10 dies perquè compleixi una condemna de nou mesos de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme i injúries i calúmnies a la monarquia i a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, per diversos missatges publicats a les xarxes socials. En la seva última compareixença –el 4 de febrer en un acte telemàtic amb eurodiputats- Hasél va acusar el PSOE i Podem de ser “còmplices” del seu empresonament: “Lluny d’acabar amb la repressió, l’han augmentat”, va argumentar el raper, que va insistir que “no mendicarà la llibertat” i que no s’exiliarà per “no treure un problema de sobre” a l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa