Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació “la Caixa” destina 350.000 euros a la transformació social a través de l’art
  • CA

La Fundació “la Caixa” engega una nova convocatòria del programa Art for Change “la Caixa”, que estarà oberta fins al 8 de juny. A l’octubre se sabrà quines iniciatives han estat seleccionades, que es duran a terme el 2021. Aquesta iniciativa ofereix des de 2007 ajudes i acompanyament a projectes creats per entitats culturals o artistes de tot Espanya que impulsen activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de desenvolupament personal i transformació social, fomentant així el paper actiu dels participants i dels professionals del món de la cultura.

La convocatòria 2020 d’Art for Change “la Caixa” fomentarà l’impuls de projectes culturals participatius que, davant la crisi social i cultural generada per la pandèmia de la Covid-19, hauran d’afrontar les noves necessitats que aniran sorgint en la societat. La Fundació “la Caixa” destinarà al conjunt dels projectes un pressupost total de 350.000 euros. A més, també ofereix assessorament i acompanyament durant tot el seu procés així com espais d’intercanvi, contrast i creació de comunitat. Una comunitat de professionals de l’art i la cultura compromesos amb la societat, que exploren a través dels seus projectes noves formes de relació entre la ciutadania i amb l’entorn.

“En un moment tan complex com l’actual, en què uns dels àmbits més afectats són el social i el cultural, els projectes seleccionats en aquesta convocatòria tindran l’oportunitat i la responsabilitat de ser una via de comprensió i expressió d’una nova realitat, i de crear noves formes i espais per a la reflexió, el diàleg, la convivència i la transformació”, explica el director de Cultura i Divulgació Científica de la Fundació “la Caixa”, Ignasi Miró. En la convocatòria 2019 es van presentar més de 300 propostes d’artistes i entitats culturals, de les quals van ser seleccionats 19 projectes.

La majoria de projectes han hagut de suspendre les seves activitats a causa de l’estat d’alarma, però tenen previst tornar-se a posar en marxa a mesura que vagi avançant la desescalada del confinament. Els projectes participants han de complir amb algun dels objectius del programa: el foment del desenvolupament personal del participant mitjançant la seva implicació en el procés creatiu; la cohesió i la inclusió social a partir de la creació d’espais neutrals de relació, intercanvi i convivència, i la regeneració social de caràcter comunitari per mitjà d’activitats que contribueixin al desenvolupament de barris o grups socials i al reforç de conceptes com la identitat i l’autoconfiança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa